Ο αστερισμός της Μαδρίτης προσεχώς στο Μάντσεστερ ...



Μετά το τέλος του παγκοσμίου κυπέλλου στα γήπεδα της Βραζιλίας και εν μέσο καλοκαιριού, το μεταγραφικό παζάρι των ομάδων - όπως ήταν αναμενόμενο - πήρε φωτιά. Μπορεί αρκετές ομάδες δειλά - δειλά πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ να έκαναν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, ωστόσο το μεγάλο «παζάρι» αρχίζει τώρα. Την αρχή, την έκανε η Ρεάλ. Έπεται και συνέχεια προς...Αγγλία μεριά.

Η Ρεάλ έκανε αυτό που κάνει συνήθως, εδώ και πολλά χρόνια. Τι;;. Αγοράζει το καλοκαίρι, ότι καλύτερο κυκλοφορεί και θεωρεί πως ταιριάζει στην ομάδα. Κάποτε ήταν ο Οζίλ , ο Ντι Μαρία, ο Μπενζεμά, ο Κεντίρα..Μη πάμε σε Μπέιλ και Ρονάλντο, δεν χρειάζεται. Φέτος, χτύπησε πάλι πολύ δυνατά αποκτώντας 2 «μουντιαλικούς» αστέρες που έλαμψαν στα γήπεδα της Βραζιλίας με τις ομάδες τους. Ο ένας νυν παγκόσμιος πρωταθλητής, Τόνι Κρόος, που όπως λέγεται είχε συμφωνήσει με τη Βασίλισσα τη διάρκεια του Μουντιάλ και ο άλλος, το μεγάλο πουλέν των Ευρωπαϊκών γηπέδων, απόσταγμα του εξαιρετικού σκάουτινγκ της Πόρτο και με το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης, Χάμες Ροντρίγκες. Όπως καταλαβαίνεται, πολύ δύσκολα πλέον θα αποκτηθεί και τρίτος αστέρας που ήταν προ των πυλών (βλέπε Φαλκάο), εκτός και αν αποχωρήσει ο βασικός επιθετικών των Μαδριλένων που εξίσου έκανε καλό Μουντιάλ, ο Καρίμ Μπενζεμά. Χρόνος υπάρχει και θα τα δούμε όλα στη πορεία. Ωστόσο, μεταγραφική ενίσχυση σίγουρα θα υπάρξει..


Από την άλλη πλευρά, τον αστερισμό των ηχηρών μεταγραφών Σουάρες - Χάμες Ροντρίγκες, θέλει να κλέψει η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ του Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Ολλανδός coach, αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τους Οράνιε στα γήπεδα της Βραζιλίας, σηκώνει τα μανίκια αρκετά γρήγορα ώστε να χτίσει τη νέα Γιουνάϊτεντ..Ένα πολύ βαρύ φορτίο, στο οποίο είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο, όταν και επισημοποιήθηκε η συνεργασία των 2 πλευρών. Ο Φαν Χάαλ πρέπει να χτίσει μια ομάδα που θα επιστρέψει στη κορυφή της Αγγλίας και από του χρόνου στα γήπεδα της Ευρώπης ξανά. Το έργο είναι δύσκολο και ίσως χρονοβόρο και αυτό είναι κάτι που η διοίκηση των κόκκινων διαβόλων το έχει αντιληφθεί πλήρως και είναι διατεθειμένη να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να πετύχει αυτή η αναδόμηση. Τα «κλειδιά» έχουν παραδοθεί πλήρως στον coach και η χρηματική υποστήριξη είναι απεριόριστη προκειμένου να πετύχει στο έργο του. Αυτό φυσικά, είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση στη καριέρα του Φαν Χάαλ μέχρι σήμερα. Μένει φυσικά, να δούμε και το δημιούργημα του, εντός του αγωνιστικού χώρου, γιατί σίγουρα, θέλει πολύ δουλειά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου