Ένας σημαντικός «ρολίστας» αξίας 20.000.000 ευρώ!!!!


Όλη η Ευρώπη έχει βουϊξει στο άκουσμα της μεταγραφής του Ζερεμί Ματιέ από τη Μπαρτσελόνα. Και αυτό γιατί, πρόκειται για έναν αμυντικό που έχει καβαλήσει τα 30 του χρόνια και η μεταγραφή του κόστισε περίπου 20.000.000 ευρώ. Τελικά, το ερώτημα μήπως πρέπει να αντιστραφεί;;;

 Η Μπαρτσελόνα είναι ένας σύλλογος που αναμφισβήτητα έχει την οικονομική δυνατότητα και το πρεστίζ αλλά και το βάρος - όνομα, να φέρει στη Καταλονία οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή επιθυμεί. Πολλοί είναι αυτοί, που στο άκουσμα της συγκεκριμένης μεταγραφής, θεώρησαν ότι η ομάδα σπατάλησε 20.000.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο για 4+1 χρόνια για ένα παίκτη, χαμηλότερου επιπέδου.



Η αλήθεια κατά την άποψη του Wonderball βρίσκεται κάπου αλλού. Ναι μεν τα λεφτά μπορεί να φαίνονται πολλά για τα δεδομένα της εποχής που ζούμε, ναι μεν το όνομα του παίκτη δεν είναι ο κράχτης που σίγουρα θα τραβούσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για αυτή τη μεταγραφή, αλλά αποτελεί μια κλασική περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή αθόρυβου, αποτελεσματικού που απλά..παίζει μπάλα. Η Μπαρτσελόνα θεωρώ πως κινήθηκε πολύ έξυπνα και κάλυψε ένα μεγάλο κενό. Όχι αυτό του βασικού κεντρικού αμυντικού πλάι στον Πικέ μετά την αποχώρηση του Πουγιόλ. Αλλά στο κενό που είχε τα 2 τελευταία χρόνια (τουλάχιστον) στο πάγκο με την έλλειψη ενός αμυντικού που μπορεί να μπει και να δώσει αξιόπιστες λύσεις. Αποκτά ένα παίκτη με παραστάσεις στα Ισπανικά, με λίγες συμμετοχές συγκριτικά με το βάρος του συλλόγου στο Champions League αλλά με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας. Ο Ματιέ, από τη πλευρά του, μόνο στο άκουσμα του ενδιαφέροντος της Μπαρτσελόνα, είδε τη προοπτική της ζωής του. Καθώς δεν είναι και λίγο, μετά από 2 σταθερές καλές σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και χωρίς καν τη παρουσία στο περασμένο Μουντιάλ, να σε ζητάει μια εκ των κορυφαίων ομάδων στο πλανήτη. 


Ο Ματιέ, είναι η κλασική περίπτωση του "ρολίστα" για τους Καταλανούς. Ο παίκτης που θα είναι εκεί να δώσει αυτό που μπορεί και που του ζητηθεί, όταν τον χρειαστεί η ομάδα.

Τώρα όσον αφορά, τα 20.000.000 ευρώ;;; 2 όψεις έχει το νόμισμα..Είτε οι Καταλανοί είναι πολύ large, είτε οι «νυχτερίδες» ξέρουν να κοστολογούν σωστά, ένα σημαντικό παίκτη για αυτούς. Το σίγουρο είναι, πως η Μπαρτσελόνα, δεν πιάστηκε..κότσος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου