Οι 2 εντελώς διαφορετικές όψεις του Manchester !!!


Δευτέρα σήμερα, η αρχή ακόμα μιας νέας εβδομάδας για όλους μας. Άλλους αυτή η νέα εβδομάδα τους βρίσκει να πανηγυρίζουν και άλλους να προβληματίζονται με τα προβλήματα τους και την κάκιστη πορεία τους. Φυσικά, η εβδομάδα ανοίγει με το πιο hot θέμα του Σαββατοκύριακου, που δεν είναι άλλο από τη κατάκτηση της πιο ενδιαφέρουσας Premier League των τελευταίων χρόνων από τη Manchester City και της παράλληλης «καταστροφής» των έτερων κατοίκων του Manchester. 

Δικαιωματικά, το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου (και όχι μόνο) ανήκει στην πρωταθλήτρια Αγγλίας City. Ένα πρωτάθλημα, που όπως γράφτηκε και πιο πάνω, χαρακτηρίστηκε δικαίως, ίσως το καλύτερο των τελευταίων πολλών ετών. Ένας τίτλος που στην αρχή της χρονιάς, κανείς δεν περίμενε πως θα τον διεκδικεί μέχρι τελευταία στιγμή το απόλυτο outsider, που δεν ήταν άλλο από τη Liverpool. Δεν είναι και λίγοι άλλωστε, οπαδοί των Reds και μη, που υποστηρίζουν πως με βάση τη πορεία της ομάδας, άξιζε το πρωτάθλημα, αρκετά χρόνια μετά τη τελευταία κατάκτηση του, καθώς δεν ήταν μόνοι οι νίκες που την έκαναν να βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, με παίκτες χαμηλότερου επιπέδου συγκριτικά με τους βασικούς αντιπάλους και κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ τον πήχη που έθεσε η ομάδα του Ρότζερς στην αρχή της σεζόν. 


Η City λοιπόν, με το πολύ πλούσιο οπλοστάσιο της φέτος και με τον πολύ έμπειρο και ικανό οδηγό - coach Πελεγκρίνι, κατάφερε να δείξει τα δόντια της, να κάνει αυτό που έπρεπε στους τελευταίους κρίσιμους αγώνες που έκριναν και την κούπα. Μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη και το κατάφερε. Με επιθετικό ποδόσφαιρο φέτος, αρκετά γκολ και τελικές, η ομάδα του Πελεγκρίνι έδειξε από την αρχή της χρονιάς πως μπορεί και θέλει να χτυπήσει το τίτλο, εκμεταλλευόμενη την κάκιστη και ντροπιαστική εφετινή πορεία της United. Πράγμα που δεν έκανε μόνο η City. Καθώς, και η Liverpool εν μέρει κατάφερε να χτυπήσει και να τρυπώσει στις πρώτες θέσεις από αυτό το λόγο. Από την έλλειψη μιας σταθερής επί σειρά ετών διεκδικήτριας ομάδας της Premier League. 

Η ομάδα του Πελεγκρίνι λοιπόν, αγωνιστικά είναι απόλυτα ήρεμη και ξεφουσκωμένη προς στιγμήν και έχει τον χρόνο και την ευκαιρία για ανάσες και πλάνο για την επόμενη χρονιά. Από θέμα ρόστερ δεν θα χρειαστεί μεγάλες αλλαγές, εφόσον δεν υπάρξουν αποχωρήσεις μεγάλων και βασικών παικτών. Άλλωστε, μετά από τα οικονομικά μπλεξίματα που έχει ο σύλλογος των Αράβων επενδυτών, δεν θα μπορεί να κινηθεί ανέμελα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, ξοδεύοντας πακτωλό χρημάτων για να φέρει αστέρες στο Manchester. Όπως όλοι γνωρίζετε, η FIFA στα πλαίσια του FFP επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 60.000.000 ευρώ. Όσα λεφτά και να υπάρχουν δεν είναι και μικρό το ποσό....

Και για να κλείσουμε το θέμα και να φύγουμε από τη πόλη του Manchester προς στιγμήν, αξίζει μια μικρή παράγραφος στο θέμα United. Μετά την απόσυρση του Sir Alex ο σύλλογος φαίνεται να μην έχει ξεπεράσει το σοκ. Να μην μπορεί να βρει λύση στη μεταβατική αυτή περίοδο. Η United έμεινε εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά από 25 ολόκληρα χρόνια και το καλοκαίρι που έρχεται, οι αδερφοί (ιδιοκτήτες) Γκλέιζερς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, προκειμένου να χτιστεί μια νέα ομάδα που θα επιστρέψει δυνατά και άμεσα στη κορυφή και τη διεκδίκηση τίτλων υπό τις οδηγίες - εκτός απροόπτου- του Φαν Χάαλ. 

Ζεστό καλοκαίρι έρχεται και θα το παρακολουθούμε μανιωδώς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου