Έρχονται πολλές αλλαγές! Η «Wonderball» προβλέπει. Part 1


Μπορεί ακόμα να είμαστε ακριβός στη μέση του Μαρτίου και η αγωνιστική δράση σε όλα τα πρωταθλήματα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο δεν παύουν τα μεταγραφικά σενάρια και οι εσωτερικές αλλαγές να απασχολούν τους απανταχού φίλους του ποδοσφαίρου ενόψει καλοκαιριού..
Το καλοκαίρι που έρχεται αναμένεται καυτό! Προμηνύονται αρκετές αλλαγές σε ρόστερ ομάδων όπως και σε πάγκους προπονητών. Η Wonderball, προσπαθεί να καταγράψει κινήσεις από τώρα και να προβλέψει κινήσεις που θα γίνουν, οι οποίες θα ανακατέψουν την τράπουλα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μερικές από αυτές, είναι δεδομένο από τώρα πως θα τις δούμε το καλοκαίρι..Και γιατί όχι πιο νωρίς...

Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί μπορεί φέτος να βρίσκονται εντός στόχων, ωστόσο τα σενάρια στην Ισπανία δεν σταματούν. Πρώτη και δεδομένη αποχώρηση, είναι αυτή του Κάρλες Πουγιόλ. Ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, δήλωσε πως το καλοκαίρι τελειώνει πρόωρα το συμβόλαιο του με την Μπαρτσελόνα, καθώς επιθυμεί να αποτραβηχτεί λίγο από το υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου για τον τελευταίο 1-2 χρόνο ποδοσφαίρου που απομένει. Οι πολλοί τραυματισμοί και τα βεβαρημένα πόδια του δεν του επιτρέπουν να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και όσοι ασχολούνται με το θέμα άμεσα, κάνουν λόγο για επόμενη ποδοσφαιρική στέγη σε ομάδα της Αραβίας ή της Αμερικής..Ο πρώην συμπαίκτης του άλλωστε, Τιερί Ανρί, του έκανε ήδη κάλεσμα στη Νέα Υόρκη και τους Ρέντ Μπουλς όπου αγωνίζεται.. Πέρα από τον Πουγιόλ, πολύ πιθανή είναι και η αποχώρηση του Τσάβι. Του «εγκεφάλου» της Μπαρτσελόνα στον άξονα και έναν εκ των κορυφαίων στη θέση του στο κόσμο. Ο ίδιος δεν έχει δηλώσει κάτι μέχρι στιγμής, ωστόσο συζητιέται πολύ έντονα πως το καλοκαίρι θα ακολουθήσει και αυτός το δρόμο του Πουγιόλ, με πιο δύσκολο σενάριο να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια από τώρα και να ακολουθήσει το δρόμο της προπονητικής.. Το μεγάλο σενάριο ωστόσο που φούντωσε για τα καλά, με τις δηλώσεις ενός κορυφαίου μάνατζερ στην Ισπανία, είναι αυτό της πιθανής αποχώρησης του Μέσι. Μάλιστα φωτογράφισε και την ομάδα που είναι διατεθειμένη να ξοδέψει κοντά στα 200.000.000 ευρώ για να σπάσει τη ρήτρα του και να του προσφέρει συμβόλαιο 30.000.000 ευρώ το χρόνο, με αυτή να μην είναι άλλη από την Παρί !!! Έγινε και πιο συγκεκριμένος!! Μίλησε για ενδεχόμενη απομάκρυνση του Ζλάταν από τους Παριζιάνους προκειμένου να μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά ένα τέτοιο συμβόλαιο..Δύσκολο ως απίθανο το χαρακτηρίζει η Wonderball. Τέλος για τη Μπαρτσελόνα, μεγάλη αλλαγή θα γίνει για ακόμα μια φορά στη θέση του προπονητή. ο Τάτα Μαρτίνο δεν έχει πείσει κανέναν στην Βαρκελώνη για τις ικανότητες του, αφού στην ουσία η ομάδα πηγαίνει με τον..αυτόματο πιλότο!! Οι Καταλανοί θα κινηθούν για τον αντικαταστάτη του κοιτώντας αυτή τη φορά ένα δυνατό όνομα από την Ευρώπη..

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι αλλαγές στη Γιουνάιτεντ μπορεί να μην περιμένουν τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν και να έρθουν νωρίτερα. Και φυσικά μιλάμε για την αντικατάσταση του Μόγιες, αφού μετά τη διάλυση από τη Λίβερπουλ μέσα στο Όλντ Τράφορντ με 0-3, οι αδερφοί Γκλέιζερς, φαίνεται να έχασαν πλήρως την όποια εμπιστοσύνη είχαν στο πρόσωπο του. Η λίστα με τα βαριά ονόματα για το πάγκο είναι μεγάλη. Και τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν εξίσου. Η αλλαγή προπονητή είτε τώρα είτε το ερχόμενο καλοκαίρι είναι δεδομένη, όπως επίσης δεδομένο είναι πως θα υπάρξουν αλλαγές και στο ρόστερ. Ο όποιος νέος προπονητής κληθεί να σηκώσει το βαρύ αυτό φορτίο, θα ζητήσει ένα αρκετά..καλό μπάτζετ προκειμένου να χτίσει την Γιουνάιτεντ που επιθυμεί. Αποχωρήσεις ενόψει καλοκαιριού πριν τον σίγουρο Βίντιτς (έκλεισε στην Ίντερ) δεν έχουν διαμηνυθεί από τώρα. Ο μεγάλος βραχνάς που άκουγε στο όνομα Ρούνει, έχει ανανεώσει, λαμβάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην Ευρώπη - αν όχι το μεγαλύτερο- . Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν αρκετές μεταγραφές στην άμυνα με σίγουρους 2 πρωτοκλασάτους αμυντικούς, έναν αριστερό μπάκ, έναν ή δυο αμυντικούς μέσους και έναν οργανωτή. Στη περίπτωση που αποχωρήσει ο Φαν Πέρσι (είναι στο 50-50), δεν αποκλείεται να κινηθούν για μεγάλο όνομα στο χώρο της επίθεσης. 

Ίντερ - Μίλαν 

Από τη μία η Ίντερ που βρίσκεται στον αστερισμό του νέου βαθύπλουτου νέου ιδιοκτήτη της Τοχίρ ο οποίος το καλοκαίρι επιθυμεί να χτίσει με πολλά λεφτά τη νέα ισχυρή Ίντερ και από την άλλη η Μίλαν που βρίσκεται σε μια συνεχή σύγχιση και διοικητικά προβλήματα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να έχει ρίξει το βάρος στο νέο γήπεδο που επιθυμεί να χτίσει και να βάζει πωλητήριο στο 30% των μετοχών του για..130.000.000 ευρώ. Η Ίντερ έχει αρχίσει από τώρα τα ψώνια με πρώτο και καλύτερο τον Βίντιτς. Από εκεί και πέρα, τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά και πολύ..ακριβά!! Τόρρες, Τσικαρίτο, Μοράτα, Τζέκο, είναι μερικούς από τους παίκτες φαίνεται πως ενδιαφέρουν τους Μιλανέζους ενόψει καλοκαιριού. Αποχωρήσεις από το ρόστερ σίγουρα θα υπάρξουν μιας και η φετινή ομάδα, δεν ανταποκρίνεται στο κύρος και τη δυναμική του συλλόγου, αλλά και στις φιλοδοξίες του νέου ιδιοκτήτη. Στη Μίλαν τώρα, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Πολλά θα κριθούν από την τελική θέση που θα τερματίσει ο σύλλογος στο Ιταλικό πρωτάθλημα και από το Ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα πάρει. Τα λεφτά του παρελθόντος δεν υπάρχουν και η γκρίνια συνεχίζει να μεγαλώνει. Ερωτηματικό αποτελεί το μέλλον του Ζέεντορφ μιας και κανείς δεν ξέρει αν ο Κλάρενς ήταν λύση για μεσούσης της σεζόν ή για το μέλλον. Στη περίπτωση που αποφασίσουν να φτιάξουν μια ομάδα ισχυρή (πράγμα δύσκολο) θα κληθούν να αποκτήσουν έναν άξιο προπονητή που θα σηκώσει ένα βαρύ φορτίο. Ονόματα για μεταγραφικού στόχους δεν υπάρχουν προς το παρόν. Ή δεν έχουν βγει προς τα έξω αν προτιμάτε. Πολύ δύσκολα όμως, θα παραμείνει ο Super Mario Μπαλοτέλι στο Μιλάνο, με τους μνηστήρες από..Αγγλία μεριά να είναι αρκετούς. Ο κόσμος βράζει τόσο με τον ίδιο όσο και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και η παραμονή του φαντάζει δύσκολη. Φέτος είναι πολύ κομβικό σημείο και για τις 2 μεγάλες του Μιλάνου. Η μια πρόκειται να χτίσει μια ομάδα που μπορεί να κοντράρει στα ίσια την φευγάτη Γιουβέντους και να επιστρέψει στις επιτυχίες στην μετά Μουρίνιο εποχή και η άλλη αν δεν κάνει κάτι δυνατό αυτό το καλοκαίρι και μείνει ως έχει, θα χάσει το τρένο του ανταγωνισμού στην Ιταλία. Θα πρέπει είτε να αλλάξει πλήρως ιδιοκτησία και να πέσει πολύ χρήμα στο τραπέζι, είτε να αποφασίσει ο Καβαλιέρε να ενεργοποιηθεί ξανά και να υψώσει τη Μίλαν εκεί που ήταν για πολλά χρόνια. 

Μέχρι στιγμής αυτά. Προβλέπεται μεγάλο ανακάτεμα στην ποδοσφαιρική τράπουλα αυτό το καλοκαίρι και εμείς θα προσπαθούμε να το παρακολουθήσουμε και γιατί όχι να προβλέψουμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου