Η υποδειγματική δουλειά της Liverpool - παράδειγμα για την επόμενη σεζόν στη United


Μερικά λεπτά πριν τελειώσει το ντέρμπι μεταξύ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ και σίγουρος πως η κατάσταση του παιχνιδιού δεν πρόκειται να αλλάξει, ο Wonderball αναρωτιέται, πόσο χειρότερη Γιουνάιτεντ έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια, μέχρι πότε θα ανέχονται τον Μόγιες στον πάγκο και πόσο...καλή και σοβαρή δουλειά έγινε και γίνεται στο Λίβερπουλ.
Όχι δεν θα ξεκινήσω από την εν ενεργεία πρωταθλήτρια United σχολιάζοντας την τραγική της κατάσταση. Άκρως δικαιωματικά, όλα τα εύσημα αξίζουν στην τεράστια προσπάθεια και ανάκαμψη που έχει γίνει στη Liverpool από την αρχή της χρονιάς. Όπως είχαμε γράψει από τα μέσα Αυγούστου εδώ , η Liverpool είχε μια τεράστια ευκαιρία φέτος για να ανακάμψει, να φτιάξει μια ισχυρή ομάδα νεανική, γρήγορη και δυνατή που θα μπορούσε σε βάθος 2-3 το πολύ χρόνων να χτυπήσει τις ισχυρές City και Chelsea για τις πρώτες θέσεις και να αγωνιστεί ξανά στο Champions League. Φαίνεται πως πέσαμε μέσα στην άποψη αυτή, αλλά έξω στον χρονικό ορίζοντα. Καθώς κοιτώντας την βαθμολογία αλλά και την γενική παρουσία της ομάδας μέχρι σήμερα, η ομάδα από το Liverpool διεκδικεί το πρωτάθλημα κοιτώντας στα μάτια τις City και Chelsea που αναμφισβήτητα ήταν τα φαβορί από την αρχή της χρονιάς. 

Το σύνολο του Ρότζερς δεν ήταν λίγοι που το καλοκαίρι το υποτίμησαν. Το θεώρησαν αρκετά νέο ώστε να δέσει και να αποδώσει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όμως παραδέχτηκαν τη δουλειά που γίνεται τόσο προπονητικά, όσο και στο κομμάτι της βελτίωσης του ρόστερ με τις μεταγραφές ακόμα και τη τελευταία μέρα. Πλέον η Liverpool, ως απόλυτα κερδισμένη και δικαιωμένη από την πορεία της τη φετινή χρονιά, παίζει ελεύθερα. Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα μπήκε στους στόχους της, δεν μπορούν να το παραβλέπουν για κανένα λόγο. Όμως, δεν θα απογοητευθούν και να το χάσουν. Το μεγαλύτερος κέρδος, είναι η φετινή πορεία, η συνολική φετινή χρονιά, κάποιοι παίκτες που έδειξαν πως μπορούν να σταθούν και με το παραπάνω στον σύλλογο αλλά και η έξοδος στο Champions League, που πολύ δύσκολα θα χαθεί..

Στην άλλη μεριά, υπάρχει το έκτρωμα του Μόγιες. Μια ομάδα που ακόμα δεν δείχνει να έχει επανέλθει από της μετά - Sir Alex εποχή και που ούτε ο τωρινός «προπονητής» της κάνει κάτι για αυτό. Μια ομάδα που μέσα στο γήπεδο δεν έχει τρόπο ανάπτυξης, δεν έχει τρόπο να μαγκώσει τον αντίπαλο και να τον «χτυπήσει» μέχρι να πάρει αυτό που θέλει, χάνει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο και πολύ πιθανό - για κάποιους σίγουρο - και το εισιτήριο για το Champions League. Τα λάθη όμως δεν ανήκουν μόνο στον Μόγιες. Τα λάθη ανήκουν και στην διοίκηση της Manchester που δεν έκανε κίνηση να αλλάξει τη κατάσταση αυτή. Αντιθέτως την επιβράβευσε και συνέχισε να πορεύεται μαζί της.. Και δεν είναι κίνηση η απόκτηση του Μάτα τον Γενάρη. Κίνηση επιβράβευσης προς το έκτρωμα αυτό, είναι η δήλωση τον διοικούντων τον περασμένο Νοέμβριο, πως ο Μόγιες τυγχάνει της στήριξης τους και πως θα του διαθέσουν το ποσό των 50.000.000 ευρώ για να διορθώσει λάθη στο ρόστερ. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε. Καθώς για να αλλάξεις ΟΛΗ την άμυνα, δεν αρκούν 50.000.000 και ειδικά στα μέσα της σεζόν.

Η μοναδική λύση είναι η ανανέωση του ρόστερ το καλοκαίρι και η πρόσληψη ενός ΣΟΒΑΡΟΥ προπονητή. Ο τομέας που πονάει εντός του γηπέδου η United είναι ο μεσοαμυντικός όπου χρειάζεται μια ριζική αλλαγή. Ο Vidic θεωρείται ήδη παρελθόν για το καλοκαίρι μιας και έχει κλείσει την Ίντερ, ενώ ο Φέρντιναντ κουβαλάει αρκετά χρόνια στη πλάτη του με πολλούς τραυματισμούς στο ιστορικό του,πράγμα που τον κάνει πολύ χειρότερο παίκτη από αυτόν που μεσουράνησε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Εβρά επίσης δείχνει πως δεν μπορεί να συνεχίσει στο υψηλό επίπεδο που απαιτείται και τα χαφ στον άξονα της United αμυντικά είναι πιο αργά και από το...replay που λέγαμε και μικροί...

Το καλοκαίρι λοιπόν, εάν θέλει η United να συνεχίσει δυνατά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα θα πρέπει να ξοδέψει πολλά και να αλλάξει ακόμα περισσότερα.. Αν δεν γίνει αυτό, η επόμενη χρονιά ίσως θα είναι ακόμα χειρότερη..

Μέχρι τότε...Πολλά συγχαρητήρια στη Liverpool για τον υποδειγματικό τρόπο δουλειάς και χτισίματος ομάδας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου