Άλλο παιχνίδι χωρίς το...σφύριγμα


Πολύ δύσκολο να βρει κανείς φίλαθλο του ποδοσφαίρου πάνω απ' όλα, που να είδε το χθεσινό παιχνίδι και να μην αντέδρασε στο πέναλτι που κόστισε στον Ντεμικέλις τη συνέχεια στο παιχνίδι (αποβλήθηκε) και έδωσε στους Καταλανούς το πρώτο γκολ της βραδιάς.


Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για αυτό το πέναλτι. Άλλοι υποστηρίζουν πως ήταν (προφανώς φίλοι των Ισπανών) και άλλοι μιλάνε με τη κοινή γνώμη, τη κοινή λογική και το υγιές μάτι, που δεν είδε κάποια παράβαση που να κοστίσει 1 γκολ και μια κόκκινη, αν η φάση είχε σταματήσει το φάουλ που έκανε η Μπαρτσελόνα .. 


Το σίγουρο όμως είναι ένα. Πως αυτό το γκολ από το πέναλτι σε συνδυασμό με την κόκκινη στον πολύ καλό μέχρι τότε Ντεμικέλις, άλλαξε τελείως την ροή του παιχνιδιού προς όφελος των Καταλανών. Αυτομάτως τους έλυσε τα πόδια, βρέθηκαν "δρόμοι" προς την αντίπαλη περιοχή - μιας και μέχρι τότε ήταν ζόρικα τα πράγματα με 2 φράγματα στον άξονα που ακούνε στο όνομα Τουρέ - Φερναντίνιο - και αυτομάτως οι Πολίτες κόλλησαν εκεί.

Η συνέχεια γνωστή σε όλους. Ωστόσο το ερώτημα και η διαπίστωση για ακόμα μια φορά, είναι πως σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, παρά τα μεγάλα ονόματα που αγωνίζονται και τις τρομερές ποδοσφαιρικές ικανότητες, ένα αποτέλεσμα αλλοιώνεται πλήρως από ένα λανθασμένο -κατά τα μάτια του Wonderball- σφύριγμα. 

Σαφώς και το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό αν αυτό το σφύριγμα δεν υπήρξε ποτέ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου