Μια ματιά στη χθεσινή Champions League μέρα


Χθες ολοκληρώθηκε με όλα τα παιχνίδια να γίνονται κανονικά, η δεύτερη αγωνιστική για τη φάση των ομίλων του Champions League. Είδαμε ωραία παιχνίδια, με αρκετά γκολ και μεγάλες ανατροπές.

Στον πρώτο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζοντας τη καθοδική της πορεία με τα άσχημα αποτελέσματα σε Αγγλία (και τώρα σε Ευρώπη), έφερε ισοπαλία με τη Σαχτάρ μέσα στο Ντόνετσκ. Χωρίς τον Ρούνει στην αποστολή που έλειπε λόγω τραυματισμού και με τον πιστό στρατιώτη Ριάν Γκίγκς να συμπληρώνει 145 Ευρωπαϊκά παιχνίδια και να γίνεται ο πρώτος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, άνοιξε το σκορ νωρίς σχετικά με τον Ντάνι Γουέλμπεκ μόλις στο 18ο λεπτό. Η Σαχτάρ είχε τη κατοχή της μπάλας χωρίς να παιχτεί θεαματικό ποδόσφαιρο και στο 76 ο Τάισον μετά από σοβαρό λάθος του Βίντιτς έκανε το 1-1. Για το άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λεβερκούζεν κατάφερε να κερδίσει τη Σοσιεδάδ με 2 γκολ στις καθυστερήσεις. Το ένα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το άλλο στις καθυστερήσεις του αγώνα, αφού ενδιάμεσα η Σοσιεδάδ είχε κάνει το 1-1 με τον Βέλα στο 51.


Στον δεύτερο όμιλο, η Γαλατάσαραι με τον Μαντσίνι στο πάγκο της για πρώτη φορά, κατάφερε να βάλει δύσκολα στη Γιούβε μέσα στην έδρα της. Προηγήθηκε με τον Ντρογμπά 36 μετά από λάθος της άμυνας και αφού πέρασε και τον Μπουφόν. Ο Κόντε από την αρχή ήθελε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του και έτσι πέρασε τον Κουαλιαρέλα μόλις στο 26 στη θέση του Βούσινιτς. Η Γαλατά είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους, είχε αφοπλίσει τον Πίρλο και το υπόλοιπο κέντρο και η ισοφάριση ήρθε στο 78 με πέναλντι του Βιδάλ. Η Γιουβέντους πίεσε ψηλά, πίεσε αρκετά και στο 87 με κεφαλιά του Κουαλιαρέλα έκανε το 2-1. Τη πλήρη ανατροπή. Όμως η χαρά σβήστηκε νωρίς, καθώς στο 88, ένα λεπτό αργότερα, ο Ντρογμπά αυτή τη φορά έβγαλε ασίστ στον Μπουλούτ ο οποίος σκόραρε και πάγωσε τους Ιταλούς. Αντίθετα στη Μαδρίτη, οι..Μαδριλένοι ήταν πολύ ζεστοί και να πανηγύρισαν τα 4 γκολ που έριξε η ομάδα τους στη Κοπενχάγη. Ο Ρονάλντο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 21. Στο 65, μετά από πολύ όμορφη συνεργασία γύρω από τη περιοχή, ο Ντι Μαρία βγήκε με τη μπάλα στα αριστερά της άμυνας και με περίτεχνη ενέργεια έβγαλε σέντρα για τον Ρονάλντο που έκανε το 2-0. Στη συνέχεια ο Ντι Μαρία από τις ασίστ πέρασε στην εκτέλεση και με 2 γκολ στο 71 και 91 έγραψε το 4-0.

Για τον τρίτο όμιλο, η Παρί δεν δυσκολεύτηκε μέσα στην έδρα της και νίκησε εύκολα 3-0 τη Μπενφίκα. Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Ζλάταν στο 5ο λεπτό, ενώ στο 30 μετά από ασίστ του Μόττα έκανε το 3-0!! Πέντε λεπτά νωρίτερα, στο 25 δηλαδή, ο Μαρκίνιος είχε κάνει το 2-0. Η Μπενφίκα δεν μπορούσε να αντιδράσει, η Παρί έριξε το ρυθμό της και το παιχνίδι έληξε έτσι. Στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός πήρε ένα σημαντικό διπλό με 0-3 απέναντι στην Άντερλεχτ των πολλών προβλημάτων. Στο 17 μετά από την υπεροχή των Βέλγων, ο Μήτρογλου έκανε το 0-1 μετά από ασίστ του Σαβιόλα. Οι Βέλγοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο Ρομπέρτο στο 25, ενώ στο 19 έσωσε και πάλι με απόκρουση την εστία του μετά από σουτ του Σουάρες. Μέχρι το 56 όπου και ο Μήτρογλου έκανε το 0-2, οι Βέλγοι έχασαν 4 κλασικές ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Και έτσι στο 72 ο Μήτρογλου με ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από τη περιοχή έκανε το 0-3 και πέτυχε χατ τρικ. 

Στον τέταρτο και τελευταίο όμιλο για τη χθεσινή αγωνιστική, το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Σίτι και Μπάγερν χορτάσαμε γκολ και θέαμα. Η ανώτερη Μπάγερν έβαλε δύσκολα στους "πολίτες" και στο 7ο λεπτό έκανε το 0-1 με τον Ριμπερί. Η Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο είχε 67% κατοχή της μπάλας και τη πλήρη υπεροχή του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο, χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά για να καθαρίσει το ντέρμπι. Στο 56 ο Μίλερ πέρασε τον Χάρτ και έκανε το 0-2, ενώ στο 59 ο Ρόμπεν ταλαιπώρησε τον Νάσταζιτς και έγραψε το 0-3. Η Σίτι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Νεγρέδο στο 79. Τέλος η ΤΣΣΚΑ των πολλών απουσιών και μακριά από τη Μόσχα (στην Αγ. Πετρούπολη) κατάφερε να βάλει 3 γκολ στη Πλζεν και να κερδίσει με σκορ 3-2. Ο Ραιτόλα άνοιξε το σκορ για τους Ρουμάνους στο 4ο λεπτό, η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισα με τον Τόσιτς στο 19, και ο Χόντα στο 29 έκανε το 2-1. Ο Ρενζίκ με αυτογκόλ στο 78 έκανε το 3-1 για τη ΤΣΣΚΑ και στο 91 ο Μπάκος έγραψε το 3-2, χωρίς βέβαια οι Ρουμάνοι να καταφέρουν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ για να φέρουν το παιχνίδια στα ίσια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου