Όλη η δράση της δεύτερη αγωνιστικής των ομίλων του Champions League


Χθες στα παιχνίδια για τη φάση των ομίλων του Champions League, συμμετείχαν ομάδες από τον 5ο μέχρι και τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης. Ας δούμε αναλυτικά τα σκορ.
Για τον 5ο όμιλο το παιχνίδι Βασιλεία - Σάλκε έληξε 0-1 υπέρ των Γερμανών που πήρανε ένα πολύ σημαντικό διπλό μέσα στην Ελβετία από μια ομάδα που στη πρώτη αγωνιστική υποχρέωσε σε ήττα στην Τσέλσι μέσα στο σπίτι της. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Ελβετοί είχαν τον έλεγχο, όμως η Σάλκε κατάφερε να σκοράρει και στη συνέχει αν αμυνθεί όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάρει μια "επαγγελματική" νίκη. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, αυτό μεταξύ Στεάουα - Τσέλσι, οι Λονδρέζοι του Μουρίνιο ξέσπασαν και έδειξαν πως θέλουν και μπορούν αυτό το κακό ξεκίνημα να το αφήσουν πίσω. Η Τσέλσι πέτυχε 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον Ραμίρες και αυτογκόλ του Γκεοργκιέφσκι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκε εξίσου δυνατά. Είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και δεν δυσκολεύτηκε να το καθαρίσει στο 55 πάλι με τον Ραμίρες και στο 90 με τον Λάμπαρντ.

Στον 6ο όμιλο, πραγματοποιήθηκαν 2 πολύ μεγάλα παιχνίδια. Άρσεναλ - Νάπολι 2-0. Η φουριόζα - απόλυτα φορμαρισμένη - πρωτοπόρα παντού Άρσεναλ, έκανε ακόμα μια πολύ επιβλητική εμφάνιση. Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο καθάρισε τη Νάπολι με γκολ των Οζίλ και Ζιρού. Οι Ναπολιτάνοι του Μπενίτεθ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμούς και να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, χωρίς αυτό να γίνει εφικτό. Η Άρσεναλ έριξε το ρυθμό της και έτσι έληξε το παιχνίδι. 

Για το άλλο παιχνίδι, η Μπορούσια διέλυσε με 3-0 την Μαρσέιγ μέσα στο σπίτι της. Η νίκη ήταν επιτακτική ανάγκη μετά την ήττα από τη Νάπολι στη πρεμιέρα του Champions league. Ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ στο 19, ενώ το 2-0 έγινε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ρόις. Το 3-0 έκανε πάλι ο Λεβαντόφσκι με πέναλτι στο 79. Ο Γιούργκεν Κλοπ παρακολούθησε το παιχνίδι από την εξέδρα μετά από τη τιμωρία που του επιβλήθηκε για το περιστατικό της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στη Νάπολι.

Στον 7ο όμιλο, το ενδιαφέρον ήταν κάπως μοιρασμένο. Αρχικά το αδιάφορο 0-0 μεταξύ Ζενίτ και Αούστρια Βιέννης με τις 2 ομάδες να μην καταφέρνουν να πετύχουν έστω ένα γκολ και να πάρουν το βαθμό της νίκης που τόσο ήθελαν. Οι Ρώσοι λόγω έδρας και μεγαλύτερης ποιότητας ρόστερ, μπήκαν δυνατά κάνοντας ευκαιρίες, ωστόσο οι Αυστριακοί προτίμησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, όπως και έκαναν. Το γκολ δεν ήρθε, ενώ η Ζενίτ εκτός από τους 2 βαθμούς έχασε και τον Βίτσελ με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από δυνατό τάκλιν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο Πόρτο - Αθλέτικο όλα έμοιαζαν αμφίβολα μέχρι το 86 όταν ο Αρντά Τουράν έκανε την ανατροπή. Η Πόρτο στο Ντραγκάο προηγήθηκε νωρίς στο 16ο λεπτό με τον Τζάκσον Μαρτίνες ενώ σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε την πλήρη υπεροχή του παιχνιδιού στο κέντρο και την επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντιέγκο Σιμεόνε, άλλαξε το σύστημα του σε 4-2-3-1 από 4-4-2 και στο 58 μετά από λάθος έξοδο του Έλτον ο Γοδίν με κεφαλιά έκανε το 1-1. Το παιχνίδι είχε πολύ ωραίο και γρήγορο ρυθμό, με τις 2 ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Η Πόρτο έγινε επιθετική αρκετά, όμως ο άριστος Κουρτουά απέτρεψε το γκολ αρκετές φορές. Μετά από μια πολύ όμορφη κομπίνα φάουλ, ο Αρντά Τουράν έκανε την ανατροπή στο 86 και η Αθλέτικο έφυγε με το διπλό μέσα από μια πολύ δύσκολη έδρα και συνέχισε το πολύ πετυχημένο σερί σε Ισπανία και Ευρώπη για την ομάδα του. 

Τέλος για τον 8ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσσι στη σύνθεση της (τραυματίας) δυσκολεύτηκε αρκετά να πάρει το διπλό μέσα στη Σκοτία απέναντι στη πολύ καλή Σέλτικ του Σαμαρά. Ο Έλληνας επιθετικός ταλαιπώρησε αρκετά τους Καταλανούς όμως κατάφερε να πετύχει ένα γκολ. Η απουσία του Μέσσι δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στη τελική εκτέλεση. Η μπάλα κυκλοφορούσε πολύ καλά με το κλασικό passing game και την κατοχή να φτάνει στο 70%, όμως δεν ήταν κάποιος εκεί να πετύχει το γκολ. Στο 58 η Σέλτικ έμεινε με 10 παίκτες και η Μπαρτσελόνα σκόραρε στο 76 με κεφαλιά του Φάμπρεγκας. 

Στο τελευταίο παιχνίδι για τη χθεσινή μέρα Άγιαξ και Μίλαν έληξαν ισόπαλοι στο 1-1. Ένα παιχνίδι με πολύ αργό ρυθμό, πολύ λίγες φάσεις, δεν πρόσφερε ιδιαίτερο θέαμα, με τα "πιτσιρίκια" του Ντε Μπουρ να έχουν 70% κατοχή (!!!) στο πρώτο ημίχρονο, όμως να μη μπορούν να το μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ. Όλοι θεώρησαν σίγουρο το 0-0 για τελικό σκορ, όμως ο Άγιαξ κατάφερε να σκοράρει στο 90 με κεφαλιά του Ντένσβιλ. Όλοι θεώρησαν αυτό για τελικό σκορ, όμως ο διαιτητής Έρικσεν αδίκησε αρκετά τους Ολλανδούς δίνοντας πέναλτι σε μια πτώση του Μπαλοτέλι που ήταν καθαρό επιθετικό φάουλ. Ο Ιταλός το εκτέλεσε εύστοχα και στο 94 έγινε το 1-1. Άδικο αποτέλεσμα για τους Ολλανδούς!!!

Η δράση για το Champions League συνεχίζεται σήμερα με πολύ ενδιαφέρον και δυνατά παιχνίδια. Για το πρώτο όμιλο θα αναμετρηθεί η Λεβερκούζεν με τη Σοσιεδάδ και η Σαχτάρ με την Γιουνάιτεντ με την Γιουνάιτεντ να κυνηγάει τη νίκη που θα την ζωντανέψει ξανά μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημα που έχει κάνει στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Στο δεύτερο όμιλο,η προ ημερών ηττημένη Ρεάλ από την Αθλέτικο στο Μπερναμπέου, υποδέχεται στην έδρα της τη Κοπενχάγη. Οι μεν Μαδριλένοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη τόσο βαθμολογικά, όσο και για να αλλάξει το κλίμα με τους Δανούς μετά το Χ επί της Γιούβε να πηγαίνουν σε ένα ελεύθερο παιχνίδι όπου δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Για το δεύτερο παιχνίδι του ομίλου, η Γιουβέντους υποδέχεται την Γαλατάσαραι με τον Μαντσίνι να κάνει ντεμπούτο για τους Τούρκους. Η Γιούβε θέλει οπωσδήποτε τη νίκη !!

Στο τρίτο όμιλο, η Άντερλεχτ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι όπου και οι 2 θέλουν να πάρουν τους 3 βαθμούς. Οι Βέλγοι για να αντιστραφεί το κλίμα που υπάρχει και να καταφέρουν κάποια συγκομιδή βαθμών στην έδρα τους και οι Πειραιώτες μετά το στραβοπάτημα από τη Παρί στην έδρα τους, κυνηγούν το 3ποντο με στόχο ότι καλύτερο. Δηλαδή τρίτη ή δεύτερη θέση. Στο άλλο παιχνίδι, Η Παρί υποδέχεται τη Μπενφίκα σε ένα ματς που οι Παριζιάνοι έχουν μια ευκαιρία να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση και πρωτιά στον όμιλο από τώρα. 

Τέλος στο τέταρτο όμιλο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται τη Πλζέν σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά οι Ρώσοι έχουν προβάδισμα λόγω ονόματος και ρόστερ, όμως οι Ρουμάνοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά και το έχουν αποδείξει. Για τον ίδιο όμιλο, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Σίτι και Μπάγερν. Ένα παιχνίδι αστέρων, κορυφαίων προπονητών. Πραγματικό ντέρμπι. Σαφώς και οι 2 θέλουν τη νίκη και ευχόμαστε να δούμε ένα παιχνίδι, πραγματικό ντέρμπι και ανάλογο του ονόματος των 2 ομάδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου