Φάκελος.....«Φαβορί Μουντιάλ»


Παραμένουμε προς το παρόν σε κλίμα Βραζιλίας και Μουντιάλ, καθώς αναμφίβολα αυτή η διοργάνωση μας απασχολεί αυτές τις ημέρες λόγω των προκριματικών αγώνων. Όπως αναφέραμε στη προηγούμενη ανάρτηση μας, υπάρχουν ορισμένες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα γήπεδα του Ρίο, αλλά επίσης υπάρχουν και άλλες που θα παλέψουν για μια θέση μέσω των αγώνων μπαράζ. Σε αυτό εδώ το άρθρο και στα πλαίσια πάντα του Μουντιάλ, το Wonderball χρίζει ένα φαβορί αν και ομολογουμένως είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα.
Σε μια διοργάνωση σαν το Μουντιάλ, για να φτάσεις στη κατάκτηση του τίτλου, δεν χρειάζεται μόνο να έχεις παίκτες αστέρες κορυφαίου επιπέδου. Επιτακτική ανάγκη, είναι το ρόστερ να αποτελείται από ποδοσφαιριστές άρτια σφυρηλατημένους σε αγώνες υψηλού επιπέδου και σημασίας, που διαθέτουν τόσο την ποδοσφαιρική ικανότητα όσο και την νοοτροπία του νικητή και του μαχητή. Στρατιώτες πολλούς-πιστούς-ικανούς προσηλωμένους στο στόχο τους. Ακόμα μια πολύ σημαντική παράμετρος είναι η πληρότητα όλων των θέσεων με αρκετές ποιοτικές επιλογές και παίκτες με υψηλές παραστάσεις. Για πολλούς, αυτή η ομάδα είναι η Ισπανία που τα τελευταία χρόνια, έχει κατακτήσει τα πάντα, παίζοντας το ποδόσφαιρο της Barcelona. Στα δικά μου τα μάτια, μέσα από τα ποδοσφαιρικά μάτια του wonderball, αυτή η ομάδα είναι η Γερμανία.

Άσχετα με τα όσα οικονομικό-πολιτικά συμβαίνουν στην Ευρώπη, οι Γερμανοί έχουν αυτή τη στιγμή το πιο πλήρες οπλοστάσιο σε όλες τις γραμμές. Επίσης, σε όλες τις γραμμές, αγωνίζονται ποδοσφαιριστές απόλυτα ταλαντούχοι σε υψηλό επίπεδο με περιζήτητο όνομα στην Ευρώπη. Καθαρά ενδεικτικά μερικοί ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας είναι οι : Νόιερ, Χούμελς, Χέβεντες, Μπόατενγκ(αμυντικός), Λαμ, Σμέρτσελ, Μερτεζάκερ, Γιουντογκάν, Κεντίρα, Σβαινστάιγκερ, Οζίλ, Σούρλε, Μούλερ, Κρόος, Γκέτσε, Ρόις, Ποντόλσκι, Κλόζε, Γκόμεζ κ.α. Πραγματικά, χάνεσαι μέσα στα ονόματα.

Η πληρότητα αυτή, ήρθε σε βάθος χρόνου και με σωστό τρόπο. Σε αυτή τη μεγάλη παραγωγή παικτών που υπάρχει στη Γερμανία, τα credits πάνε αποκλειστικά στους Γερμανικούς συλλόγους. Η όλη λειτουργία των ακαδημιών, η νοοτροπία πως δίνουν χώρο και χρόνο σε κάθε ταλέντο τους και παράλληλα φροντίζουν να τους κρατάνε εντός συνόρων πλην εξαιρέσεων, συμβάλει τα μέγιστα στην μεγάλη και ταχύτατη ανάπτυξη τους. Αν αναλογιστεί κανείς τα ρόστερ των 2 μεγάλων -τη δεδομένη στιγμή- συλλόγων της Γερμανίας Μπάγερν και Μπορούσια, αντιλαμβάνεται κανείς πως το 70-80% του συνολικού ρόστερ αποτελείται από Γερμανούς ποδοσφαιριστές. 

Η συγκεκριμένη Γερμανία, με το υπάρχον δυναμικό στο ρόστερ μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Θυμίζει μια απόλυτα σωστά κουρδισμένη μηχανή με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης και απόδοσης ποδοσφαιρικά. Ανεξάρτητα με ποιον αντίπαλο πέσει, διαθέτει το ρόστερ να τον κοιτάξει στα μάτια και να επιβληθεί. Εκτός και αν...υπάρξουν 4-5 βασικοί και αναντικατάστατοι ποδοσφαιριστές τραυματίες και δεν ταξιδέψουν για το Ρίο...

ΥΓ. Η Γερμανία είναι η αρχή. Όσο περνάει ο καιρός, θα ανοίγει ο φάκελος και για άλλες εθνικές ομάδες που χρίζονται φαβορί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου