Όσοι έβγαλαν εισιτήριο για Βραζιλία και όσοι θα παλέψουν για αυτό....


Μετά το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής μας για τη φάση των προκριματικών του Μουντιάλ το προσεχές καλοκαίρι, μπορούμε πλέον να βγάλουμε μια σφαιρική εικόνα με τις ομάδες που έχουν ήδη κάνει «check in» για Ρίο και με τα ανοιχτά εισιτήρια που θα κριθούν τον προσεχή μήνα.

Η εθνική μας ομάδα, τερμάτισε ισόβαθμη με τη Βοσνία, όμως πληρώνει τις 2 κακές εμφανίσεις στα μεταξύ τους παιχνίδια και με τη διαφορά γκολ, τερματίζει στη δεύτερη θέση με αποτέλεσμα να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Ρίο τον Νοέμβριο σε παιχνίδι μπαράζ. Ο αντίπαλος ακόμα δεν έχει κληρωθεί, ωστόσο υπάρχουν ήδη τα ονόματα των τεσσάρων ομάδων που είναι υποψήφιοι αντίπαλοι.

Οι 4 υποψήφιοι..

Κοιτώντας με μια πρώτη ματιά τα ονόματα, η μόνη ομάδα ίσως που μπορεί να πει κανείς ότι δεν θα μας δυσκολέψει ιδιαίτερα είναι η Ισλανδία. Πρόκειται για μια ομάδα που δεν έχει προηγμένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη χώρα της, ενώ οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν κατά καιρούς και ξεχωρίζουν σήμερα, είναι λίγοι. Επίσης ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, είναι το γεγονός πως η Ισλανδία δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν να ταξιδέψει σε τελικά τόσο Μουντιάλ όσο και Euro. Ακόμα μια υποψήφια αντίπαλος, είναι η Ρουμανία. Η Ρουμανία είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια και μετά από ένα διάστημα καμπής, έχει επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τόσο συλλογικά με ομάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις να πηγαίνουν αρκετά καλά, όσο και με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια ομάδα «παγίδα», που αν την έχεις ως αντίπαλο, δεν μπορείς να επαναπαυτείς. Προτελευταία επιλογή, είναι η Σουηδία. Η ομάδα των Ιμπραίμοβιτς, Κάλστρομ, Τοιβόνεν, Ελμάντερ, Ελμ, Ίσακσον, φαντάζει αρκετά δυνατή αντίπαλος. Στο τελευταίο Μουντιάλ του 2010 στα γήπεδα της Αφρικής, δεν συμμετείχε ενώ το καλοκαίρι του 2012 την είδαμε στο Euro των γηπέδων της Πολωνίας - Ουκρανίας όπου τερμάτισε στην 12η θέση. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αντίπαλο. Τελευταία ομάδα, είναι η Γαλλία. Η ιστορική Γαλλία των νεαρών ποδοσφαιριστών, μπορεί να μην βρίσκεται στα καλύτερα της, όμως δεν παύει να είναι φόβητρο και μεγάλο φαβορί. Ριμπερί, Ναρσί, Μπενζεμά, Ματουιντί, Εβρά, Ραμί, Κλισί, ΜΒιλά, Μενέζ, Ζιρού, είναι μερικά από τα πολύ γνωστά και ποιοτικότατα ονόματα που συνθέτουν το ρόστερ της. Είναι βέβαιο πως οι άνθρωποι της εθνική μας δεν επιθυμούν μια κλήρωση με την Γαλλία, ενώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τους Γάλλους που επιθυμούν εμάς. 

Αυτοί που πέρασαν ήδη στο Μουντιάλ.

Ιταλία, Ολλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Αγγλία, Βοσνία και Ρωσία είναι οι 
Ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ενώ πάντα από την Ευρώπη, στα μπαράζ αγωνίζονται οι: Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία, Ρουμανία, Ισλανδία, Ουκρανία, Σουηδία.

Για τις χώρες της Νότιας Αμερικής, η διοργανώτρια Βραζιλία, δεν θα μπορούσε να μην είναι στο Μουντιάλ της χώρας της, ενώ η Αργεντινή ετοιμάζεται να διεκδικήσει το τρόπαιο στη χώρα της μεγάλης αντιπάλου της. Κολομβία, Χιλή, Ισημερινός θα είναι επίσης εκεί, ενώ η Ουρουγουάη θα αγωνιστεί σε μπαράζ με αντίπαλο την Ιορδανία. Δεν υπάρχει ζήτημα να αποκλειστεί..

Από την κεντρική Αμερική, ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα θα είναι στο Μουντιάλ, ενώ το Μεξικό αντιμετωπίζει σε μπαράζ τη Νέα Ζηλανδία. Ακόμα ένα παιχνίδι στο οποίο το φαβορί είναι ξεκάθαρο. Για την Αφρική τα πάντα είναι ανοιχτά, καθώς οι αγώνες μπαράζ είναι ήδη σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα για τις ομάδες που θα είναι ήδη εκεί, ενώ στην Ασία οι : Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία θα είναι στη Βραζιλία ενώ όπως αναφέραμε νωρίτερα η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει το Μεξικό, χωρίς να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου