Αλ Κελαϊφί vs Ριμπολόβλεφ σημειώσατε Χ


Η Μονακό επέστρεψε και με την μεγάλη επένδυση του Ριμπολόβλεφ, θέλει να χτυπήσει πρωτάθλημα αμέσως. Μπορεί να μην αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση καθώς έρχεται από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, ωστόσο οι αστέρες Φαλκάο, Μουτίνιο, Χάμες, Τουλαλάν, δίνουν μάχη για να βγουν πρωταθλητές. Από την άλλη, χθεσινή αντίπαλος η Ευρωπαϊκή Παρί, το πρότζεκτ της οποίας φέτος προβλέπει Ευρωπαϊκό τίτλο..

Το ντέρμπι...cashico  έληξε ισόπαλο 1-1 χθες με τα γκολ να σημειώνονται από τους 2 αστέρες της κάθε ομάδας. Ο Ζλάταν έκανε το 1-0 μόλις στο 4ο λεπτό μετά από γύρισμα του Μάξουελ και προβολή του μέσα στη μικρή περιοχή. Η μέρα για την Παρί ήταν άτυχη. Ο Τιάγκο Σίλβα τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να φύγει από το ματς, έτσι ο Μπλαν έβαλε τον 34χρονο πλέον Καμαρά δίπλα στον Μαρκίνιο. Την ευκαιρία δεν την έχασε ο Φαλκάο και έκανε το 1-1 στο 20. 

Η Παρί είχε την κατοχή της μπάλας, είχε τις φάσεις και τις περισσότερες ευκαιρίες με άκρως επιθετική παράταξη μέσα στο γήπεδο, όμως δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις 2 κλασικές ευκαιρίες του Ζλάταν. Από την άλλη μεριά, ο Φαλκάο προσπαθούσε σχεδόν μόνος του, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Η είσοδος του Χάμες Ροντρίγκες στον αγώνα βοήθησε τους Μονεγάσκους να κρατήσουν λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια τους. Το παιχνίδι χωρίς να υπάρχει πολύ θέαμα έληξε ισόπαλο 1-1.


Η Παρί από το συγκεκριμένο ματς μόνο έχασε. Εκτός από τους 2 βαθμούς που τους έκοψε ο Φαλκάο, έχασε τον Τιάγκο Σίλβα με τραυματισμό. Έναν παίκτη που είναι η ζωή της Παρί στην άμυνα. Ένας παίκτης βαρόμετρο που οργανώνει παιχνίδι από την άμυνα και είναι η ηγετική μορφή της από το κέντρο και πίσω. Όμως η μεγαλύτερη "χασούρα" της Παρί και του Μπλάν εντοπίζεται για ακόμα μια φορά και έχει να κάνει με το σύστημα και τον Καβάνι. Μια ομάδα που διαθέτει Λαβέτσι, Ζλάταν, Μόουρα, Παστόρε, Καβάνι, είναι λογικό να μην μπορεί να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μπορεί από όλους. Προκειμένου να χωρέσει ο Μπλαν στην ενδεκάδα τον Καβάνι με τον Ζλάταν και τον Παστόρε ή Μόουρα ή Λαβετσι, αναγκάζεται να τον τοποθετήσει στα δεξιά της επίθεσης και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να εναλλάσσεται αριστερά. Αυτό είναι καταστροφικό. Τόσο για την ομάδα όσο και για τον παίκτη. Ο Καβάνι είναι παίκτης κορυφής. Αν με κάποιον τρόπο χωρέσει στη κορυφή τους Ζλάταν και Καβάνι, τότε θα μιλάμε για μια μηχανή γκολ!!! Αλλιώς, ας πρόσεχε η διοίκηση ποιους και πόσους παίρνει!!

Η Μονακό από την άλλη δυναμώνει. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι το μόνο που κέρδισε πλην του 1 βαθμού από την ισοπαλία, είναι το γεγονός πως "έκοψε τον αέρα στην Παρί". Δήλωσε ξανά παρόν στις όποιες υπεροπτικές ματιές και σκέψεις των Παριζιάνων που πιθανότατα να την αντιμετώπισαν ως μια νεοφώτιστη ομάδα με όπλο τον Φαλκάο. Ο Ρανιέρι προσπαθεί να χτίσει ένα σύνολο από την αρχή. Γιατί η μετάβαση ενός μέτριου ρόστερ δεύτερης κατηγορίας σε ένα πολύ δυνατού ρόστερ επιπέδου Champions League με λεφτά, αστέρες και ανερχόμενους ποδοσφαιριστές, δεν είναι ότι πιο εύκολο!! Η Μονακό έκοψε τον αέρα της Παρί, ανάγκασε τον αντίπαλο να σκεφτεί πως είναι πλέον μια πανίσχυρη αντίπαλος εντός Γαλλίας και απολαμβάνει τη πρωτιά στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου