Ο νόμος του Μάντσεστερ


Το ντέρμπι κορυφής στο Μάντσεστερ έβγαλε νικητή τη Σίτι απόψε μετά από μια πολύ επιβλητική εμφάνιση. Ένα ντέρμπι με 5 γκολ συνολικά και μια Γιουνάϊτεντ που χωρίς τον Φαν Πέρσι, το μόνο "όπλο" εντός των 4 γραμμών που είχε να προσπαθεί επί 90 λεπτά μόνος του, ήταν ο Ρούνεϊ.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αποδεικνύει πως είναι ένας κανονικός προπονητής σε σχέση με τον Μαντσίνι, άξιος να κοουτσάρει μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα. Σωστά δομημένη μέσα στο γήπεδο και με πλήρες οπλοστάσιο σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, μπήκε πολύ δυνατά σήμερα στο ντέρμπι και με τον Κουν Αγκουέρο άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια, το 2-0 έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από τον Γιάγια Τουρέ. Με την αρχή της επανάληψης η Σίτυ με γκολ των Αγκουέρο και Νασρί έκανε το επιβλητικό 4-0. Τα προβλήματα στην άμυνα της Γιουνάϊτεντ μεγάλα.

Το κενό μεταξύ των 2 αμυντικών χαφ (Φελαϊνί Κάρικ) και των κεντρικών αμυντικών (Φέρντιναντ Βίντιτς) ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα η μεσοεπιθετική γραμμή της Σίτι να μην δυσκολεύεται να βρει χώρους και να πιέσει αρκετά. Βέβαια η αλήθεια είναι πως είχε σε πολύ καλή μέρα τους Χεσούς Νάβας και Σαμίρ Νασρί οι οποίοι έκαναν ότι ήθελαν. Από την άλλη μεριά ο Μόγιες έβλεπε τον Βαλένσια να είναι εντελώς εκτός αγώνα καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και τη μοναδική όαση στην έρημο του, τον Γουέιν Ρούνεϊ. Με την επιμονή του και τη προσπάθεια του, κατάφερε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και να γράψει το τελικό σκορ 4-1. 

Πλέον ο Μόγιες περνάει περίοδο κρίσης. Μπορεί αν ήταν στη θέση του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να μην το αντιμετώπιζε έτσι, όμως για τον ίδιο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κρίνεται συνεχώς και συγκρίνεται με τον προκάτοχο του απόλυτα φυσιολογικά. Είναι βαριά η καρέκλα όπως και να το κάνεις. Ο ίδιος θα πρέπει να επανέλθει σύντομα, καθώς μέσα στην εβδομάδα δίνει αγώνα League Cup με την Λίβερπουλ. Μια μεγάλη αντίπαλο, πολύ ανεβασμένη φέτος από την οποία έχει χάσει κιόλας στους πρώτους αγώνες πρωταθλήματος. Αυτό φυσικά σημαίνει πως δεν έχει πολλά περιθώρια rotation και διάφορων δοκιμών. Θα πρέπει να βρει τη μαγική φόρμουλα έτσι ώστε η ομάδα του να ανακάμψει πλήρως. Τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά.

Η κερδισμένη της βραδιάς Σίτι, πλέον είναι φουριόζα. Καταφέρνει να παίρνει εύκολα αγώνες σχεδόν στο ρελαντί, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και προσέχοντας ιδιαίτερα στην άμυνα. Έχει πολύ πλήρες και ποιοτικό ρόστερ και ενδεικτικό αυτού, είναι το γεγονός πως δεν "χωράει" και πολύ ο Γιόβετιτς. Ένα πραγματικά τεράστιο ταλέντο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το μεγαλύτερο κέρδος για την ίδια φέτος;;;..Φυσικά όπως προείπαμε ένας φυσιολογικός - κανονικός προπονητής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου