Δίκαιη νίκη για την Αθλέτικο, καυτή πατάτα για τον Αντσελότι


Το ντέρμπι της Μαδρίτης ανήκει προς το παρόν στην Αθλέτικο, η οποία κατάφερε να κερδίσει μέσα στο Μπερναμπέου την Ρεάλ με 0-1, χάρη στο γκολ του Ντιέγκο Κόστα. Η Ρεάλ των αστέρων και των εκατομμυρίων, δεν κατάφερε να σπάσει την αμυντική λειτουργία και το άριστο στήσιμο του Ντιέγκο Σιμεόνε και έτσι υποχρεώθηκε σε μια αρκετά....υποτιμητική ήττα.

Η ευθύνη βαραίνει πλήρως τον προπονητή της Ρεάλ Κάρλος Αντσελότι για τη συγκεκριμένη ήττα. Το στήσιμο και η παράταξη με την οποία ξεκίνησε το παιχνίδι, αφήνοντας 2 παίκτες υπέρ-πολύτιμους και μεγάλης αξίας όπως ο Μπέιλ και ο Μόντριτς στο πάγκο, λειτούργησε πολύ ανασταλτικά για την Ρεάλ. Η χρήση των 2 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε πολλά. Μόνο ίσως λίγο ο Μόντριτς που κατάφερε να κυκλοφορήσει - όσο μπορούσε- τη μπάλα στον άξονα καλύτερα από τον Ιλαραμέντι. Η Αθλέτικο, μπορεί να κατάφερε να σκοράρει σχετικά νωρίς, όμως είχε ευκαιρίες και πολύ κλασικές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Ρεάλ ανέβηκε πολύ και η Αθλέτικο "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις. 

Η απουσία του Τσάμπι Αλόνσο στον άξονα τεράστια. Ο Κεντίρα με τον Ιλαραμέντι δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα μέγιστα μαζί. Σκοπός τους και στόχος τους, ήταν να ανακόψουν το παιχνίδι του αντιπάλου στον άξονα και να "μοιράσουν" μπαλιές δεξιά στο Ντι Μαρία, αριστερά στον Ρονάλντο και μπροστά τους στον Ίσκο. Αυτό δεν το κατάφεραν, καθώς και οι 2 είναι φύση αμυντικογεννείς χαφ. 

Η σημερινή Ρεάλ παρουσίασε μια πολύ άσχημη εικόνα. Ρονάλντο, Μπέιλ (στο δεύτερο ημίχρονο), Μπενζεμά, Ίσκο, είχαν εξουδετερωθεί πλήρως από το σύστημα και διάταξη του Σιμεόνε και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά. Αυτό άλλωστε, ήταν και το στοίχημα του σημερινού αγώνα. Να αφοπλίσεις τα μεγάλα και δυνατά όπλα του αντιπάλου και να τον αναγκάσεις σε λάθη και κενά. Η Αθλέτικο το κατάφερε και έφυγε πολύ δίκαια νικήτρια από το Μπερναμπέου.

Πλέον η "καυτή πατάτα" πέφτει στα χέρια του Αντσελότι, που καλείται να πάρει το 100% από όλους τους αστέρες του και να τους δώσει χώρο να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους. Και φυσικά να διορθώσει ένα μεγάλο λάθος της μεταγραφικής περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε. Ποιο είναι αυτό;; Να αποκτηθεί ένας επιθετικός κλάσης!

Στο στρατόπεδο της Αθλέτικο τα πράγματα είναι πολύ ευχάριστα, καθώς αυτή η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, δικαίως μπορεί να καρπωθεί αυτή την επιτυχία, καθώς το στήσιμο της ομάδας ήταν άριστο, το διάβασμα του αντιπάλου πολύ σωστό και για ακόμα μια φορά, αποδείχτηκε περίτρανα, πόσο ΟΜΑΔΑ, είναι η Αθλέτικο με όλη τη σημασία της λέξης. Σύνολο απόλυτα ισορροπημένο σε όλες τις γραμμές, με ταλαντούχους παίκτες και όλους δεμένους πολύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου