Το σερί των Ρωμαίων και η Ευρωπαϊκή ματιά


Σαφώς και είμαστε ακόμα στην αρχή των πρωταθλημάτων. Σαφώς και για παράδειγμα στην Ιταλία, έχουν ολοκληρωθεί μόλις 6 αγωνιστικές. Σαφώς και δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα από τώρα καθώς όλα είναι ρευστά και όλα αλλάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Όμως, η ιδανικότερη πορεία της Ρόμα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με το απόλυτο 6 στα 6 εντός και εκτός έδρας συνολικά, δίνει ελπίδες και άλλο χρώμα στη Serie A. Χρώμα από τα παλιά...

Τη περασμένη χρονιά η ομάδα της Ρώμης, επιχείρησε να κάνει μια νέα αρχή. Ανανέωση του ρόστερ, μείωση του μπάτζετ, εμπιστεύτηκαν ταλέντα και έναν έμπειρο προπονητή, τον Ζέμαν. Ωστόσο φέτος, κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος και με τον Ρούντι Γκαρσία στο πάγκο, μοιάζει με ασταμάτητο τρένο, έχοντας το απόλυτο 6 στα 6 στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και φιγουράρει πρώτη με διαφορά 2 βαθμών από τη δεύτερη Νάπολι. Εάν θα συνεχίσει αυτή τη ξέφρενη πορεία και το ενθαρρυντικό σερί η ομάδα του Φραντσέσκο Τόττι, κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρο είναι, πως βάζει γερές βάσεις για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. 


Χθες, οι Φλορένσι, Ζερβίνιο και Μπενατιά, μοίρασαν 5 γκολ στην Μπολόνια μέσα στο Ολύμπικο. Νίκη πολύ επιβλητική μόνο και μόνο από των αριθμό των γκολ. Όμως, οι Ρωμαίοι δεν έμειναν εκεί, καθώς έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, είχαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρια και κυνήγησαν κάτι παραπάνω. Ακόμα περισσότερα γκολ. Ο Ρούντι Γκαρσία, πετυχαίνει αυτό που έλειπε χρόνια από τη Ρόμα και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. 

Εάν η Ρόμα είναι μια απλή αναλαμπή του πρωταθλήματος που θα σβήσει στη πορεία, κανείς δεν το ξέρει. Όμως, μέχρι στιγμής εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αγωνιστική ηρεμία και το χρόνο να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα που διαθέτει, από τη στιγμή που δεν συμμετέχει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπως η Γιούβε ή η Νάπολι που βρίσκονται από πίσω της. Το ίδιο κάνει και η Ίντερ. Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, όμως μην αποκλείει κανείς, ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους Ρωμαίους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου