« Τούρκος » ο Μαντσίνι με βασιλικό συμβόλαιο


Πλέον οι Τούρκοι μετά από τα αμέτρητα εκατομμύρια που έριξαν και ρίχνουν για να φέρουν προπονητές, κάνουν ένα μεγάλο βήμα, φέρνοντας στη Τουρκία για χάρη της Γαλατασαράι έναν σπουδαίο Ευρωπαίο προπονητή. Τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο επί συνολικά 8 χρόνια προπονητής και το λέω συνολικά γιατί είχε κάνει διαλείμματα ενδιάμεσα, είναι παρελθόν από την Γαλατά εντελώς απρόσμενα και ιδιαίτερα νωρίς. Σοκ μάλιστα είχε προκαλέσει τόσο στον ίδιο όσο και στο κόσμο της Γαλατά η απόφαση της διοίκησης, να χωρίσει τους δρόμους της με τον αγαπημένο του κόσμου Φατίχ Τερίμ ελέω μάλιστα και του ντέρμπι με τη Μπεσίκτας.


Τα σενάρια που είχαν βγει από τη επόμενη κιόλας μέρα και ειδικά μετά τη κοσμοσυρροή έξω από το σπίτι του Φατίχ Τερίμ για συμπαράσταση - ευχαριστώ - και αντίο - ανέφεραν πως η διοίκηση ετοιμάζει πολύ μεγάλο «μπαμ» για τον πάγκο της ομάδας. Φυσικά, το μυαλό όλων πήγε και η αντίληψη των διαρροών αυτών, ήταν πως γίνεται για να κατευνάσει τις φωνές, τις εντάσεις και να ηρεμήσει το κόσμο. 

Η πραγματικότητα όμως, ήταν πως οι Τούρκοι, αποφασισμένη στη μεγάλη επένδυση που κάνουν με ηγεμονικά συμβόλαια για τα δεδομένα του πρωταθλήματος και της εποχής, επιθυμούν αυτή τη «στροφή» διακαώς. Δηλαδή, η Τουρκία και το Τούρκικο πρωτάθλημα να γίνει ελκυστικό μέρος και για προπονητές κλάσης. Έτσι λοιπόν, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο 2+1 χρόνια και με εξωφρενικές απολαβές που αγγίζουν τα 4,500,000 ευρώ το ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΑΡΑ. Μάλιστα, λέγεται πως με ποσοστά και διάφορα μπόνους, το ποσό ανεβαίνει κατά 1.000.000 ευρώ και φτάνει στα 5.500.000. Τρελά λεφτά!!!

Ο Μαντσίνι μετά την Ίντερ όπου προπόνησε μεγάλους παίκτες και έφτιαξε μεγάλη ομάδα που την απογείωσε εν συνεχεία ο Μουρίνιο, μετά την Σίτι όπου ουσιαστικά έχτισε το οικοδόμημα των Αράβων καθώς ήταν η προσωπική τους επιλογή για αυτό το σκοπό και με τον Μαντσίνι έφεραν παικταράδες, πήρανε πρωτάθλημα μετά από χρόνια και βγήκαν στο Champions League, τώρα καλείται να αναλάβει τα ινία της Γαλατά.

Μπορεί το πρωτάθλημα να μην είναι προηγμένο και πολύ υψηλού επιπέδου, όμως δεν είναι λίγο να προπονείς παίκτες όπως τον Ντρογκμπά, το Σνάιντερ, τον Μέλο, τον Άμραμπατ, τον Μπρουμά, τον Ριέρα, τον Σεϊντού, τον Άλτιντοπ και τον Γιλμάζ...Ειδικά όταν πρόκειται για 4.500.000 το χρόνο ΚΑΘΑΡΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου