Μια ακόμα ήττα κάνει πιο έντονη τη κρίση....


Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στην μετά Φέργκιουσον εποχή, έχει πραγματοποιήσει ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα των τελευταίων 23 χρόνων. Μετά από την ήττα απέναντι στη Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, την συντριβή στο ντέρμπι του Μάντσεστερ απέναντι στη Σίτι, ήρθε ακόμα μια ποδοσφαιρική "σφαλιάρα". 
Ο Ντέβιντ Μόγιες, καλείται να διαχειριστεί μια πολύ άσχημη αρχή τόσο δική του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ όσο και της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Σήμερα, η ήττα από τη Γουέστ Μπρομ μέσα στο Όλντ Τράφορντ, ήρθε να επιβεβαιώσει το γεγονός πως η ομάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Ήδη οι "φωνές" στο "νησί" για την γερασμένη άμυνα της Γιουνάιτεντ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και ο προβληματισμός συνεχίζεται. Μετά την συντριβή από τη Σίτι, ήρθε ο αγώνας Λιγκ Κάπ με τη Λίβερπουλ όπου η Γιουνάιτεντ κατάφερε να σκοράρει με το τσιγκέλι πετυχαίνοντας ένα γκολ και να φύγει νικήτρια. Μπορεί να ήρθε η νίκη, όμως δεν επήλθε η ηρεμία και η αγωνιστική ανάταση. 

Απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, η Μάντσεστερ παρατάχθηκε με πλήρες ρόστερ. Ακόμα και ο ανέτοιμος Φαν Πέρσι, πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Μόγιες τα έπαιξε όλα για όλα. Η μοναδική όαση για την ομάδα φέτος, ο Γουέιν Ρούνει, σκόραρε ξανά, δείχνοντας πως είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και δεν έχει τον έχει πάρει η κατηφόρα της υπόλοιπης ομάδας. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και αυτό έδωσε το δικαίωμα στη Γουέστ Μπρομ να μη φοβηθεί το ματς και να κοιτάξει στα μάτια τους κόκκινους διαβόλους. Έτσι και έγινε και το γκολ ήρθε, με το ματς να λήγει 1-2. Μπορεί σαν αποτέλεσμα γκολ να μην θεωρείται συντριβή, όμως βάση συνολικής εικόνας, δίκαια χρησιμοποιείται αυτός ο χαρακτηρισμός. 

Ο Μόγιες βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Και αυτό το ήξερε και το ξέρει καλά ο ίδιος, από τη μέρα που δέχτηκε να αντικαταστήσει τον Φέργκιουσον. Μια διαδοχή τέτοιου είδους, δεν είναι μικρό πράγμα, ειδικά όταν ο προηγούμενος προπονητής έχει γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τα επιτεύγματα του. Το φορτίο της σύγκρισης ήταν και είναι μεγάλο, έστω και στα σιωπηλά. Έστω και αν δεν ήθελε τόσο ο τύπος όσο και ο κόσμος της Γιουνάιτεντ να τον φορτώσει από την αρχή με αυτό το επιπλέον φορτίο στη πλάτη, το οποίο δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Για τον Μόγιες, η σημερινή κατάσταση της Γιουνάιτεντ και η κρίση που περνάει ο σύλλογος αγωνιστικά πάντα, είναι ένα τρομερό πρόβλημα που αναζητεί τρόπο επίλυσης. Για τον Φέργκιουσον, θα ήταν απλώς μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Η διαφορά είναι μεγάλη και απόλυτα δικαιολογημένη.

Η μεταγραφή του Φελαϊνί τη τελευταία μέρα των μεταγραφών, από όσο δείχνει η εικόνα της ομάδας, δεν φαίνεται επαρκής. Τα προβλήματα της Γιουνάιτεντ, φέτος φάνηκαν από νωρίς και έχουν να κάνουν με την αμυντική λειτουργία του συλλόγου. Το δίδυμο Φέρντιναντ - Βίντιτς μπορεί να ήταν ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη, όμως για τον Ρίο τα χρόνια πέρασαν αρκετά και για τον Νεμάγια οι τραυματισμοί και η μεγάλη καταπόνηση στα πόδια, δεν δίνουν την δυνατότητα πλήρους απόδοσης όπως κάποτε. Ο Εβρά δείχνει επίσης κουρασμένος αρκετά και με έλλειψη φρεσκάδας και δυνάμεων για επελάσεις από τα αριστερά και το δίδυμο Κάρικ - Φελαϊνί δεν φαντάζει τρομακτικό για τον αντίπαλο. Η ανανέωση είναι επιτακτική ανάγκη.. Και πλέον, ο Μόγιες δικαιώνεται πλήρως για την επιμονή του το καλοκαίρι να φέρει μαζί του και τον Μπέινς από την Έβερτον, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Εάν η Γιουνάιτεντ δεν καταφέρει να επανέλθει σύντομα, το τρένο της Πρέμιερ Λιγκ θα χαθεί από πολύ νωρίς. Η ταχύτητα του πρωταθλήματος είναι μεγάλη και οι ομάδες αρκετά φουριόζες φέτος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου