Τα τεράστια χρέη της Βαλένθια την οδηγούν στη καταστροφή


Με αφορμή τη πολύ βαριά ήττα της Βαλένθια μέσα στο Μεστάγια με 0-3 από τη Σουόνσι, έχει γίνει πολύ μεγάλος ντόρος για το κατά πόσο είναι εφικτό να παραμείνει σε Τοπ επίπεδο μέχρι και να επιβιώσει ο σύλλογος με τα τεράστια χρέη που έχει στη πλάτη του.

Η Βαλένθια των Κανιθάρες, Μεντιέτα, Κίλι Γκολζάλες Κλαούντιο Λόπες κλπ δεν έχει καμία σχέση με την Βαλένθια του σήμερα. Η ομάδα που κάποτε ήταν μεγάλο φόβητρο για όλους στην Ισπανία και έφτανε στους τελικούς του Champions league,πλέον μαστίζεται από πολλά χρέη τα οποία αγγίζουν τα 500.000.000 ευρώ. Μάλιστα όπως λένε έχουν μειωθεί τα χρέη κατά 257.700.000 ευρώ χάριν στις πωλήσεις παικτών και στις πολύ μικρές έως μηδαμινές σπατάλες για αγορές νέων παικτών. 

Τη περασμένη σεζόν η Βαλένθια αποκλείστηκε από την Παρί στο Champions league, έχοντας μια αξιοπρεπή παρουσία. Μεγάλο της όπλο ο Σολδάδο ο οποίος φέτος είναι παρελθόν. Βαρύ όνομα στην επίθεση ως αντικαταστάτης του, ο Έλντερ Πόστιγκα. Η μέρα με τη νύχτα δηλαδή. Μπορεί ο κόσμος να χρεώνει ευθύνες στους παίκτες και στον προπονητή για την άσχημη εικόνα της ομάδας, όμως πρέπει να καταλάβει πως δεν φταίνε οι ίδιοι. Όταν δεν έχεις μεγάλη οικονομική δυνατότητα για να φέρεις παικταράδες ή όταν έχεις στη πλάτη σου ένα χρέος 500.000.000 ευρώ έτοιμο ανά πάσα στιγμή να σκάσει, δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες επενδύσεις για να φέρεις για παράδειγμα έναν ισάξιο Σολδάδο, ή ακόμα και να τον κρατήσεις. Είναι επόμενο δηλαδή η ομάδα να επηρεαστεί τα μέγιστα. 

Οι άνθρωποι της Βαλένθια θεωρούν πως η μόνη σανίδα σωτηρίας για τον σύλλογο, είναι η ολοκλήρωση του νέου τους γηπέδου. Ένα γήπεδο το οποίο άρχισε να χτίζεται πριν από 5 χρόνια, όμως όταν τα χρέη έφτασαν τα 600.000.000 ευρώ, αναγκαστικά το έργο διεκόπη. Χρήματα δεν υπήρχαν και η διοίκηση της Βαλένθια κλήθηκε να βρει λύση. Πλέον επιτεύχθει συμφωνία με την τράπεζα Bankia. Η συμφωνία επί της ουσίας αναφέρει πως η Βαλένθια θα παραχωρήσει την έκταση που βρίσκεται σήμερα το Μεστάγια και η τράπεζα θα πληρώσει τα χρέη του συλλόγου με βάση την αξία της έκτασης αυτής. 

Φως για τη Βαλένθια δεν υπάρχει μιας και η συγκεκριμένη συμφωνία δεν μπορεί να αποπληρώσει μεγάλο μέρος των χρεών. Οι διοικούντες της Βαλένθια θεωρούν πως με το νέο γήπεδο θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν, όμως για εμάς που απλά παρακολουθούμε φαντάζει αδύνατο, καθώς το κόστος για το νέο γήπεδο ανέρχεται στα 300.000.000 ευρώ.

Μαζεύονται πολλά χρέη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου