Όπως τα έφερε η "μοίρα" κανείς δεν θα είναι χαμένος...


Ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό ταλέντο καλείται να αποδείξει στην επιστροφή του στα μεγάλα Ευρωπαϊκά σαλόνια, πως δεν έχει "τελειώσει" ποδοσφαιρικά, μετά από το πέρασμα του στη Ρωσία και την Ανζί, όπου μεγιστοποίησε κατά πολύ τον τραπεζικό του λογαριασμό. Μάλιστα, καλείται να παίξει υπό τις οδηγίες ενός προπονητή, που όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, μισούσε!! 
Όταν ο Samuel Eto'o άφησε το Μιλάνο και την Inter για το Μαχατσκαλά του Νταγκενστάν και τα λεφτά που του έδινε ο ζάμπλουτος Σουλεϊμάν Κερίμοφ, όλοι πίστεψαν πως η ποδοσφαιρική του καριέρα έχει πάρει σιγά σιγά τη κατιούσα. Ένα πραγματικό ταλέντο που έλαμψε στην επίθεση της Barcelona, του Cameroon και της Inter με πολλά γκολ και συμμετοχές, δίχασε τη κοινή γνώμη το 2011 όταν αποφάσισε να πάει στην Anzhi. Όλοι έλεγαν πως πάει για τα πολλά λεφτά που του έδιναν οι Ρώσοι (κοντά στα 20.000.000 το χρόνο) καθώς επίσης και πως ήθελε να "φύγει" από τα μεγάλα σαλόνια και τη μεγάλη πίεση να παίζεις στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Μπορεί να έπαιζε στην Ρωσία σε μια ομάδα που τότε άρχιζε να χτιζόταν και τότε έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, όμως κατέληξε να παίζει στο Europa League και όλοι ξαφνικά να βρίσκουν τα χαμένα σημάδια του Eto'o.

Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε, κατά τη θητεία του στην Inter με προπονητή τον Mourinho, έφτασε σε σημείο να τον μισήσει και να υποσχεθεί πως δεν θέλει να παίξει ξανά υπό τις οδηγίες του. Βέβαια, η υπόσχεση του δεν κράτησε και το μίσος ξαφνικά έφυγε, καθώς ο ίδιος ο Eto'o, μετά το οικονομικό ναυάγιο του Κερίμοφ που έχασε 450.000.000 ευρώ στο χρηματιστήριο και έβαλε πωλητήριο σε όλο το ρόστερ της Anzhi, χτύπησε τη πόρτα της Chelsea μόνος του, δηλώνοντας ουσιαστικά πως "θα τον ενδιέφερε πολύ να παίξει στην Chelsea". Χωρίς καν οι Λονδρέζοι να έχουν κάνει κίνηση να τον αποκτήσουν. Ο Eto'o από όσο φαίνεται, προκειμένου να μείνει στα αζήτητα, ή να αναγκαστεί να δεχτεί πρόταση με πολύ λιγότερα λεφτά, "έσβησε" το μίσος του προς τον Mourinho και δήλωσε απόλυτα χαρούμενος που θα αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του ξανά. Οκ. Μπορεί ο Eto'o να πήγε στα χωριά του Νταγκενστάν για τα λεφτά, όμως δεν έπαψε να είναι παικταράς, παρά τα 32 πλέον χρόνια του. Όμως ξέρει και ο ίδιος, πως μετά από 2 χρόνια απουσίας από υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, με 32 χρόνια στη πλάτη, δεν θα έβρισκε ούτε κατά διάνοια τα μισά λεφτά από το συμβόλαιο που είχε στην Ρωσία. 

Από την άλλη μεριά όμως να το δει κανείς, ο Eto'o αναγκάστηκε να το κάνει όλο αυτό, καθώς έπεσε σε μια μεγάλη παγίδα που του έστησε η Anzhi. Η Chelsea ήθελε διακαώς να κλέψει από την Tottenham
τον Willian στον οποίο είχε βάλει πωλητήριο η Anzhi και προκειμένου οι Ρώσοι να γλυτώσουν και από το συμβόλαιο του Eto'o έθεσαν όρο πως για να πάρει η Chelsea τον Willian θα πρέπει να πάρει και τον Eto'o. Όπως και έγινε. Άρα αν το δει κανείς από αυτή τη μεριά, ο Eto'o αναγκάστηκε να παίξει υπό τις οδηγίες του Mourinho ξανά, χωρίς να έχει ουσιαστικά επιλογή να το αποτρέψει. Γιατί αφενός θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στη Chelsea σε περίπτωση που έλεγε "όχι" με συνέπεια να μην πάρουν τον Willian που τόσο ήθελαν, πράγμα που θα έκανε μεγάλη πληγή στο όνομα του Eto'o, μιας και το brand του Mourinho είναι πανίσχυρο και αφετέρου, δεν θα έβρισκε πουθενά αλλού αυτά τα περίπου 9.000.000 ευρώ που του έδινε η Chelsea. Αν σκεφτούμε λίγο πως η Inter, πρώην του ομάδα, που τον έχει ανάγκη όσο κανένα άλλο φέτος του έδινε το πολύ 3.500.000!!! Ε τότε είναι πάρα πολύ 9.000.000 για ένα χρόνο συμβόλαιο. Επίσης ξέρει, πως δαπανώντας 9.000.000 ευρώ για συμβόλαιο και άλλα 15.000.000 περίπου για να τον αποκτήσει, δεν πρόκειται να κάτσει να σκουπίζει τον πάγκο για κανένα λόγο. Θα επιστρέψει ξανά σε κορυφαίο επίπεδο και θα αγωνιστεί στη Premier League που έλειπε από τη συλλογή του.

Τελικά, τα παιχνίδια που παίζει καμιά φορά η μοίρα, είναι πολύ μεγάλα και χωρίς να θες σε αναγκάζουν να αθετήσεις το λόγο σου ή να αλλάξεις στάση ζωής. Στη προκειμένη περίπτωση, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με τον Eto'o να είναι σε κατάσταση " μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" και την Chelsea να αναγκάζεται να τον αποκτήσει, κανείς δεν βγήκε χαμένος. Προς το παρόν τουλάχιστον.!!

Και ο Eto'o επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο με καλό συμβόλαιο σε κορυφαία ομάδα και η Chelsea έχει αποκτήσει ένα πραγματικά μεγάλο ποδοσφαιριστή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου