Η επιστροφή του Ράμσεϊ και ο "ένας" Οζίλ κάθε χρόνο..


Τη μέρα που δημιουργήθηκε το WonderBall, το πρώτο άρθρο που γράφτηκε έκανε αναφορά στην Άρσεναλ και τον Αρσέν Βενγκέρ. Επί της ουσίας έλεγε πως δεν είναι δυνατόν να μην κάνει μεταγραφές και να αφήνει την ομάδα με κενά ενώ έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Η αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν αρχίσει και πλέον έχουμε αρκετό υλικό για να γράψουμε 2 πράγματα.

 Η Άρσεναλ έχει ξεκινήσει θεαματικά. Η μόνη ενδεκαδάτη μεταγραφή που έχει κάνει είναι αυτή του Οζίλ πράγμα που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση σε όλους και αρκετή δυσφορία στους οπαδούς του συλλόγου. Ο Βενγκέρ αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα για την Άρσεναλ είναι χρόνιο και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Φυσικά αναφέρομαι στους τραυματισμούς. Κάθε χρονιά σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου τραυματίζονται σοβαρά και μένουν εκτός για 2 και 3 μήνες. Φυσικά υπάρχουν και σοβαρότερα περιστατικά όπως του Τσάμπερλειν και παλιότερα του Ράμσει. Ο σύλλογος έχει τεράστια δυναμική και θα πρέπει να βρει τι φταίει. Ευθύνονται οι γυμναστές;;; Οι φροντιστές;; Οι γιατροί;;; Ο προπονητικός χώρος;; Ο Χλοοτάπητας;; Κάτι σίγουρα ευθύνεται χρόνια τώρα και θα πρέπει να λυθεί. Και θα πρέπει να λυθεί από τον ίδιο τον Βενγκέρ ο οποίος έχει αναλάβει ολόκληρο το μάνατζμεντ του συλλόγου.


Η Άρσεναλ πλέον αναγκάζεται να παρατάσσεται κάθε εβδομάδα με τους ίδιους 11 παίκτες σε Ευρώπη και Αγγλία. Οι σοβαρές ελήψεις και η μη συμπλήρωση του ρόστερ με παραπάνω παίκτες οδηγούν τον Βενγκέρ να παρατάσσει 11 ίδιους και 1 ή 2 το πολύ αναπληρωματικούς ανά αγώνα. Βέβαια, στο αποτέλεσμα του εκάστοτε αγώνα αυτό δεν φαίνεται, μιας και η ομάδα έχει αρχίσει φουριόζα με τον Ράμσει να αποτελεί πραγματική έκπληξη. Οι εμφανίσεις του Ράμσει με τα συνεχή του γκολ, καλύπτουν την επιθετική αδυναμία του συλλόγου. Ο ίδιος αρπάζει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Μπορεί όταν πήγε στους Λονδρέζους να θεωρούνταν ένα τεράστιο ταλέντο, όμως ο σοβαρός τραυματισμός του που σχεδόν του "έκοψε" το πόδι στα 2 και τον ανάγκασε να μείνει 2 χρόνια εκτός, έκανε πολλούς να πούνε και να πιστέψουν πως ένα ταλέντο μεγάλο χάθηκε. Ο Ράμσει μετά τον τραυματισμό του έκανε να περπατήσει 6 μήνες, ενώ άλλο 1 χρόνο και 6 μήνες ακριβώς προσπαθούσε να αποθεραπευτεί και να βρει αγωνιστική φόρμα ξανά. Καθόλου εύκολο για ένα παιδί 20 χρονών τότε. 

Πλέον ο Ράμσει είναι καλά και λύνει τα χέρια όλων. Προ πάντων, δικαιώνει τον ίδιο για την προσπάθεια του και την επιμονή του για επιστροφή. Η Άρσεναλ όταν και γυρίσει ο Ποντόλσκι, ο Καθόρλα, ο Τσάμπερλειν, ο Αρτέτα, θα αλλάξει ριζικά πρόσωπο. Μη ξεχνάμε πως τουλάχιστον αυτοί οι 4 θεωρούνται βασικοί και αναντικατάστατοι. 

Εάν η θετική πορεία του συλλόγου συνεχιστεί μέχρι και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ίσως ο Βενγκέρ κινηθεί για μια μεταγραφή ανάλογη του μεγέθους του Οζίλ. Τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Μια τέτοια προσθήκη σε συνδυασμό με τη καλή συγκομιδή βαθμών και τη καλή παρουσία της ομάδας, ίσως δώσει παραπάνω ώθηση. Άλλωστε το πλάνο Βενκγέρ είναι αυτό. Δηλαδή ο σύλλογος, κάθε χρονιά να δίνει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να φέρει έναν είτε δυο το πολύ παίκτες αξίας Οζίλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου