Οι σπεσιαλίστες του 3-5-2 συναντιούνται ξανά !!

Το σημερινό ταξίδι στην Ιταλία, γίνεται κυρίως λόγω ενός ντέρμπι πολύ σημαντικού, μεταξύ των Ίντερ και Γιουβέτους. Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για τη Serie A, με 2 ομάδες, που έχουν εξαιρετικούς προπονητές και έχουν ακόμα ένα κοινό σημείο.....λατρεύουν και οι 2 το ίδιο σύστημα.
Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, η Ίντερ μετά από τη μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασε, πλέον έχει αλλάξει εν μέρη διοικητικά χέρια και προσπαθεί να χτίσει μια ομάδα με προοπτική για το μέλλον. Ωστόσο, έκανε το πιο σωστό και σοβαρό βήμα. Να αποκτήσει πολύ καλό προπονητή. Γιατί η αλήθεια είναι πως μετά το Μουρίνιο, δεν είχε καν προπονητή....

Ο Βάλτερ Μαντσάρι θεωρείται δικαίως πολύ πετυχημένος, καθώς η πορεία του στη Νάπολι είναι αξιοθαύμαστη. Μπορεί να μη κατέκτησε τίτλο εντός Ιταλίας ή εκτός (Ευρωπαϊκό), όμως έγινε μια σπουδαία και μεγάλη απειλή, που ουσιαστικά, "έβγαλε από το κάδρο" την Ίντερ των πολλών προβλημάτων στην ιεραρχία του Ιταλικού πρωταθλήματος. Ο Μαντσάρι λοιπόν, κατά τη παρουσία του στη Νάπολι, δημιούργησε ξανά τη "μόδα" του 3-5-2. Ένα σύστημα που για πολλούς ήταν απαρχαιωμένο και ξεχασμένο μπροστά στα "μοντέρνα" 4-2-3-1. Η Νάπολι, με το 3-5-2 έφτασε εκεί που την άφησε ο Μαντσάρι. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, πέτυχε σπουδαίες νίκες και ήταν μονίμως μια μεγάλη απειλή.  Ωστόσο, ένας ακόμα Ιταλός προπονητής ο Αντόνιο Κόντε, εφάρμοσε το 3-5-2 στη Γιουβέντους με εξίσου απόλυτη επιτυχία. Και εκεί άρχισε η κόντρα.

Ο Μαντσάρι, μόλις είδε τη Γιούβε με 3-5-2, δήλωσε ευθέως πως ο Κόντε το "έκλεψε" από αυτόν το σύστημα, με τον Κόντε να απαντάει πως ουσιαστικά "ναι" αλλά πως τον θαυμάζει ιδιαίτερα. Σήμερα, η Ίντερ προσπαθεί να εφαρμόσει το σύστημα και τη φιλοσοφία Μαντσάρι και προς το παρόν το καταφέρνει. Μπορεί να μη διαθέτει μεγάλους αστέρες στο ρόστερ της, όμως προς το παρόν πάει καλά με 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Από την άλλη μεριά, η πρωταθλήτρια Γιουβέντους με τον Αντόνιο Κόντε, παίζει πλέον με κλειστά τα μάτια το συγκεκριμένο σύστημα και τη φιλοσοφία αυτή και αποδεδειγμένα γίνεται με μεγάλη επιτυχία. 

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν αυτή η "κόντρα" εντός του γηπέδου από 2 εξαιρετικούς και αξιόλογους Ιταλούς προπονητές, 2 εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Ιταλίας. Οι σπεσιαλίστες και πρωτοπόροι στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου του 3-5-2, συναντιούνται!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου