Καλός ο Μπέιλ αλλά η Ρεάλ έχασε 2 δεκάρια!!!


Η θέση του "δεκαριού", στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σπανίζει. Τα συστήματα πλέον που έχουν λανσάρει, μιλάνε για εσωτερικούς μέσους στον άξονα, εξτρέμ στα πλάγια και όχι για το "10" το καλό. Η Ρεάλ, ήταν ίσως η μόνη ομάδα, που είχε στο ρόστερ της 2 κλασικά δεκάρια, και παγκόσμιας κλάσης παρακαλώ. Μετά την έλευση του Μπέιλ, και οι 2 έφυγαν. Τώρα;;;;

Δεν είναι εύκολο, ούτε και τυχαίο να έχεις παίκτες στο κέντρο που να έχουν την ικανότητα να μοιράζουν γκολ στους επιθετικούς σου με τεράστια ευκολία. Η Ρεάλ, είχε αυτό το παίκτη και τον έδωσε. Μπορεί να πήρε 45.000.000 ευρώ από την Άρσεναλ, όμως έχασε ένα 10άρι με γλυκό αριστερό πόδι, που η αποστολή του εντός γηπέδου ήταν να μοιράζει γκολ σε Ρονάλντο και Μπενζεμά. Αυτός ήταν ο ρόλος του, αυτό έκανε και με τεράστια επιτυχία μάλιστα. Γιαυτό κιόλας και  ο Ρονάλντο "γκρίνιαξε" λίγο μετά την αποχώρηση αυτή. Ήταν σαν να έλεγε "εμένα τώρα ποιος θα μου μοιράζει ασίστ για να σκοράρω και να αποκτώ δόξα;;". Βέβαια δεν έχει άδικο, μιας και οι αριθμοί μόνοι τους λένε την αλήθεια. Ο Οζίλ θα λείψει πάρα πολύ. Κυρίως οι ασίστ του και η παρουσία ενός κλασικού δεκαριού!!!

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ έχασε και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Τον Κακά!!. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να ήταν πολύ άτυχος, όντας τραυματίας για πολύ καιρό, όμως ήταν από τους μόνους ποδοσφαιριστές στην Ισπανία που δούλευαν και προσπαθούσαν καθημερινά ασταμάτητα. Η εργατικότητα του, ήταν αυτό που έκανε τους πάντες να τον υπολογίζουν ακόμα και όντας τραυματίας. Βέβαια, είναι απόλυτα λογικό, στην Ρεάλ όταν λείπεις να μην βρεις εύκολα θέση βασικού. Εκτός και αν είσαι ο Ραούλ. Η έλευση του Αντσελότι στη Ρεάλ, έδωσε σε όλους ελπίδες πως θα αναγεννήσει τον Κακά. Ο προπονητής που τον ανέδειξε και τον έκανε νούμερο ένα, κατά τη κοινή παρουσία τους στη Μίλαν. Οι ελπίδες όλων αλλά και του Κακά, χάθηκαν όταν και ολοκληρώθηκε το ντιλ του Μπέιλ. Η μεταγραφή αυτή, έδωσε στον Κακά να καταλάβει πως όσο υγιής και αν ήταν, θα συνέχιζε να έχει δευτερεύοντα ρόλο στην ομάδα. Γιαυτό και στο τελευταίο του παιχνίδι, έβαλε 2 γκολ και δήλωσε πως θέλει να φύγει το συντομότερο δυνατό, δείχνοντας στους Μαδριλένους πως έχασαν έναν πολύτιμο παικταρά. Η πόρτα της Μίλαν, ορθάνοικτη!!! Έτσι και έγινε!!!!

Πλέον η Ρεάλ, έχει ίσως τα καλύτερα άκρα στο κόσμο με Ρονάλντο και Μπέιλ και σε ρόλο "10αριού" καλείται να παίξει το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ισπανία ο Ίσκο. Δεν λέω, άσχημο δεν είναι. Όμως πίσω από αυτόν, καθαρό δεκάρι έμπειρο δεν υπάρχει. Και πολύ φοβάμαι πως ο ανταγωνισμός αριστερής με δεξιάς μεριάς θα φέρει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Μιας και η μπάλα, όλο εκεί θα πηγαίνει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου