Ισπανικές πινελιές σε Γερμανικό μοντέλο!! Πρωτότυπο!!!!


Η Μπάγερν Μονάχου, αναμφίβολα θεωρείται μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Δικό της τρομερά απίστευτο γήπεδο, σταθερά καλές παρουσίες σε Γερμανία και Ευρώπη, 3 συνεχόμενες φορές παρουσία στο τελικό του Champions League εκ των οποίων το κατέκτησε με τη τρίτη, μεγάλοι ποδοσφαιριστές, μεγάλη παραγωγή παικτών, οικονομική υγεία και διοίκηση άκρως....ποδοσφαιρική. Όλα λειτουργούν ρολόι..όπως και ολόκληρη η χώρα τους άλλωστε. 

Η Μπάγερν έχει καταφέρει να εδραιωθεί ποδοσφαιρικά πολλά χρόνια τώρα, στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει πιο αισθητή τη παρουσία της και κατάφερε να δημιουργήσει έναν άκρως πετυχημένο κορμό μετά από την εποχή του Μπάλακ, του Καν, του Σανιόλ, του Σαλιχάμιτζιτς, του Κουφούρ, του Γιάνκερ και άλλων. Αυτή η Μπάγερν αποτελεί πρότυπο από όλες τις απόψεις. Τόσο από τη διαχείριση των χρημάτων, όσο και από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους ποδοσφαιριστές της.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ένας πρώην ποδοσφαιριστής για τον οποίο είχαν ξοδευτεί κοντά στα 20.000.000 ευρώ, ο Μπρένο, μπήκε στη φυλακή για εμπρησμό του σπιτιού του και η Μπάγερν στη προσπάθεια της να τον εντάξει ξανά και να τον βοηθήσει, του έχει δώσει πρωινή δουλειά, να προπονεί της ακαδημίες της. Και το μεσημέρι, επιστρέψει στη φυλακή. Αυτό, είναι ένα μικρό παράδειγμα του ποδοσφαιρικού αλλά και ανθρώπινου μεγαλείου που διαθέτουν στην Μπάγερν.

Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, έχουν στο πάγκο Ισπανό προπονητή. Ο Πεπ, μετά από ένα χρόνο διάλειμμα και ξεκούραση, επιστρέφει στους πάγκους μακριά από τα Wonderkids της Καταλονίας. Πλέον, έχει ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες του. Και αυτό δεν είναι άλλο, από το τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, το καλό ποδόσφαιρο του Χάινκες, τον επιτυχημένο ανταγωνισμό με την βασική αντίπαλο Ντόρτμουντ και τη ηγετική παρουσία στην Ευρώπη.

Μπορεί φέτος να μη ξόδεψε αμέτρητα εκατομμύρια, όμως ενισχύθηκε όσο χρειαζόταν για να είναι πλήρης και να μην χαλάσει η χημεία που ήδη υπάρχει. Νόιερ, Λάμ, Σβάινστάιγερ, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάτζουκιτς μένουν σταθεροί και έρχονται παίκτες αποκάλυψη από τη περσινή σεζόν, συν μεταγραφές, όπως ο Αλκάνταρα και ο Γκέτσε. 

Το ποδόσφαιρο που έπαιξε πέρσι η Μπάγερν, για πολλούς θεωρήθηκε πιο ωραίο από αυτό της Μπαρτσελόνα επί Γκουαρδιόλα. και με βρίσκει σύμφωνο. Όμως δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η απόλυτα τακτική και προσηλωμένη Μπάγερν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο σαν αυτό που ίσως θέλει ο Πεπ.

Μεγάλο το φετινό στοίχημα για τη Μπάγερν και είμαι σίγουρος πως δεν θα επαναπαυθεί μετά τη κατάκτηση του C.L. Θα κοιτάξει κατάματα τους αντιπάλους και θα χτυπήσει με το κλασικό, δικό της..Γερμανικό τρόπο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου